Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Φιλοσοφία της μνήμης

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Taste Point
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Εισηγητής

Γιώργος Παπαδόπουλος
Στην τριαντάχρονη πορεία του έχει εργαστεί σε πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τελευταίες στάσεις το «Makedonia Palace», τα «Domotel Hotels & Resorts» και το «Pomegranate Wellness Spa Hotel» στη Νέα Ποτίδαια της Χαλκιδικής, ως Executive Chef.
Η φιλοσοφία του έχει σχέση με τα προσωπικά του βιώματα, στο μενού του δίνει “προσωπικότητα”, την οποία ο πελάτης μπορεί να κατανοήσει πιο εύκολα. Χρησιμοποιεί συνταγές και γεύσεις από τα παιδικά του χρόνια οι οποίες βγάζουν αρώματα, γεύσεις και συνήθειες, που πάντα μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας! «Εμείς οι σεφ οφείλουμε να έχουμε ένα τρόπο σκέψης και μία φιλοσοφία ώστε να αναβιώσουμε και να επαναφέρουμε συνταγές σε μία πιο σύγχρονη μορφή».

Περιγραφή σεμιναρίου

Συνταγές παραδοσιακές που έρχονται από τα παιδικά μας χρόνια, οι οποίες έχουν μεγαλώσει μαζί μ’ εμάς και έχουν εξελιχθεί σε πιο δημιουργικές. Με φρέσκα, βιολογικά υλικά μικρών παραγωγών ώστε οι γεύσεις και τα αρώματα των σύγχρονων πλέον πιάτων είναι ακριβώς ίδια με το παραδοσιακά. Συνταγές από παιδικές μνήμες του chef, με τον ολοκληρωμένο τρόπο σκέψης του και την ανάλυση της φιλοσοφίας του η οποία θα πρέπει να γνωρίσει κάθε chef!! Η φιλοσοφία της μνήμης είναι γεύσεις που αποθηκεύτηκαν στη μνήμη μας και επανέρχονται δυνατότερες!

Συνταγές 
Κοτόσουπα αυγολέμονο
Κάψουλα με κοτόπουλο και ρύζι / σούπα από κοτόπουλο αβγολέμονο/ πούδρα από ελαιόλαδο / σφουγγάρι από κρεμμύδι

Φακές με αντζούγιες και ελιές
Σφαίρες από φακές / πουρέ αντζούγιας / πουρέ από μαύρο σκόρδο / ελαιόλαδο από κρεμμύδι / αντζούγια

Νηστίσημη Αγιορίτικη σούπα με θαλασσινά
Αστακός, γαρίδα, πούδρα από καλαμάρι/Σφαίρες κρεμμύδι, πατάτας, καρότο/ πουρέ σέλινο/ σφουγγάρι μαιντανό/ υγρή ελιά από το βατοπαίδι

Λαγός στιφάδο
Λαγός μαγειρεμένος σε κενό αέρος / κρεμμύδια τουρσί / πουρές από κρεμμύδια / υγρό ζελέ από πορτοκάλι και κανέλα / πούδρα από δεντρολίβανο

Κρέμα από μακεδονικό χαλβά με αρμπαρόριζα και λεμόνι
Καραμέλα από μπούκουβο και ελιά / ζελέ λεβάντας / κονσομέ από ροδάκινο

Κόστος Συμμετοχής

70€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.