Κατηγορία:
Τουρισμός / Μαγειρική, Τουρισμός

Diploma in Food and Beverage Management

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IST College ΚΔΒΜ2
ΑΘΗΝΑ
06/05/2019
100 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Θεοδωράκης Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Θεοδωράκης είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχικές σπουδές στο Management of Tourism.Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων και εργάζεται ως Τραπεζικό Στέλεχος.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε όσους εργάζονται στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1 (50 ΩΡΕΣ):

Εισαγωγή στo F & B ( F& B Introduction )

• ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (FOOD&BEVERAGEMANAGEMENT) :
• ΔΟΜΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ : Εστιατόρια, Μαγειρεία, Αποθήκες, Μπαρ ,Banquets – αίθουσες εκδηλώσεων.
• Οι μορφές των εστιατορικών επιχειρήσεων και η οργάνωσή τους
• ΑΡΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
• ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Μέθοδοι και τεχνικές οργάνωσης και ελέγχου του τομέα μαζικής παραγωγής και εστίασης

• Συστήματα παραγωγής και διάθεσης εδεσμάτων,
• Ανάλυση συστημάτων παραγωγής φαγητών
• Υγιεινή τροφίμων, εξοπλισμού, προσωπικού,
• Τρόποι εξασφάλισης της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας των εστιατορικών επιχειρήσεων
• Εφοδιασμός και αποθήκευση των τροφίμων,
• Προτυποποίηση συνταγών παραγωγής και σερβιρίσματος ,
• Συστήματα διασφάλισης ποιότητας (π.χ. HACCP και ISO)

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΑΡ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (hotel’s bar management)

• Οργάνωση και λειτουργία των Τμημάτων Μπαρ
• Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των τμημάτων Μπαρ
• Εξυπηρέτηση πελατών και προώθηση πωλήσεων Μπαρ
• Οικονομική εκμετάλλευση και διαχείριση του μπαρ με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας
• Ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων της λειτουργίας του μπαρ.
• Είδη κρασιού και τα ελληνικά και ξένα κρασιά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

ΜΕΡΟΣ 2 (50 ΩΡΕΣ):

Ανθρώπινοι Πόροι και Ανάπτυξη (Human Resources and Development)

• Ιδιαιτερότητες διοίκησης προσωπικού των επισιτιστικών τμημάτων
• Προγραμματισμός για το ανθρώπινο δυναμικό
• Οργάνωση προσωπικού για μαζική παραγωγή
• Αξιολόγηση της επαγγελματικής απόδοσης
• Ανάπτυξη προγραμμάτων προώθησης των πωλήσεων

EΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ - LOGISTICS

• Εισαγωγή – Βασικές Έννοιες: Τι είναι τα Logistics; - Τα Logistics ως μέρος της εφοδιαστικής αλυσίδας
• Διαχείριση και Επεξεργασία Παραγγελιών: Οι τεχνικές λεπτομέρειες, τιμή, η προθεσμία παράδοσης, όροι πληρωμής, φόρων κλπ. ,Έλεγχος της διαθεσιμότητας του υλικού σε απόθεμα – Ροή πληροφοριών -Βασικοί δείκτες της επεξεργασίας των παραγγελιών - Μεθοδολογίες παραγγελιοληψίας. Συστήματα Διαχείρισης Παραγγελιών
• Αποθήκευση - Οι λειτουργίες της Αποθήκης: LocationSystem, Γενικά Θέματα και Κριτήρια Σχεδιασμού Υπολογισμός ύψους αποθήκης, Επιλογή Αποθηκευτικού συστήματος ,Υπολογισμός αποθηκευτικού module ,Σχεδιασμός ροής των υλικών ,Πλέγμα διαδρόμων ,Μηχανολογικός εξοπλισμός ,Εξοπλισμός αποθήκης,Αποθηκευτικά συστήματα,Διαχείριση Αποθήκης,Αξιοποίηση και Προσβασιμότητα,Δραστηριότητες (παραλαβής, αποθήκευσης, συλλογής και προετοιμασίας παραγγελιών)
• Διαχείριση αποθεμάτων (InventoryControl): Διατήρηση Αποθεμάτων - Καταγραφή και Προγραμματισμός Απαιτήσεων - Ταξινόμηση ABCAnalysis - Διαχείριση επιστροφών- Διαδικασία Απογραφών -Φυσικός Έλεγχος και απογραφές.

Μάρκετινγκ Επισιτιστικών τμημάτων (F & B Marketing )

• Ποιότητα Υπηρεσιών
• Εξυπηρέτηση Πελατών
• F & B μάρκετινγκ : ανάλυση του ανταγωνισμού, μελέτη σκοπιμότητας, έρευνα αγοράς, κατάρτιση σχεδίου μάρκετινγκ.

Μάνατζμεντ Επισιτιστικών Υπηρεσιών (F & B Management)

• Food and Beverage Manager
• Διοίκηση Λειτουργιών F & B (Operations Management)
• Στρατηγική στονΤουρισμό και στην Φιλοξενία (Strategic Management in the Tourism Industry)
• Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων (Human Resources Management)
• Χρηματοοικονομική Διοίκηση (Financial Management)
• Διοίκηση Πωλήσεων (Sales Management )

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας