Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

Σχολικός Εκφοβισμός σε Άτομα με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Όλγα Ζηκοπούλου,
Ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στη Σχολική και Εξελικτική Ψυχολογία (ΑΠΘ) και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές αυτών των ειδικοτήτων που θέλουν να κατανοήσουν την έννοια του εκφοβισμού αλλά και να βρουν πρακτικές ιδέες για την αντιμετώπισή του μέσα στη σχολική κοινότητα. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους και σε άλλες ειδικότητες που συνεργάζονται με παιδιά και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις και την κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη, γενικότερα. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να μάθουν πώς μπορούν οι ίδιοι να υποστηρίξουν αλλά και να εκπαιδεύσουν κατάλληλα το παιδί τους που είτε έχει το ρόλο του παιδιού που εκφοβίζει είτε αυτού που δέχεται τον εκφοβισμό.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο αρχικός στόχος της επιμόρφωσης είναι οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν την έννοια του εκφοβισμού και να μπορούν να αναγνωρίζουν τις μορφές του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η σωστή διάκριση του τι αποτελεί εκφοβισμό είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για την απόφαση της παρέμβασης όσο και για το σχεδιασμό αυτής. Ένας άλλος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να κατανοήσουν τους παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στη δημιουργία αλλά και στη διατήρηση των επεισοδίων του εκφοβισμού. Εφόσον δεχόμαστε ότι η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική αλλά και ιδιαίτερα αποτελεσματική μπορούμε να αντιληφθούμε και τη σημασία της αναγνώρισης των παραγόντων κινδύνου. Ιδιαίτερη έμφαση, επίσης, θα δοθεί σε ομάδες παιδιών που αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις στις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις με τους συνομηλίκους της. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για τους μαθητές με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού αλλά και με άλλες δυσκολίες που οδηγούν σε σχολική υποεπίδοση και σε δυσκολίες προσαρμογής. Επιπλέον, η επιμόρφωση αποσκοπεί στο να δώσει στους συμμετέχοντες πρακτικές ιδέες που μπορούν να εφαρμόσουν με τα παιδιά τους ή/και με τους μαθητές τους προκειμένου να περιορίσουν τα φαινόμενα του εκφοβισμού αλλά και να καλλιεργήσουν ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας στη σχολική κοινότητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προεγγραφή έως 22/11

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μειωμένη Συμμετοχή:45€
(Φοιτητές-Άνεργοι)
Κανονική Συμμετοχή:55€
(Εκπαιδευτικοί,Επαγγελματίες,Ιδιώτες)
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή:65€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας