Η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα είναι συνυφασμένη με την Μεσογειακή διατροφή. Η βάση για τις Ελληνικές συνταγές είναι το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, συστατικό που δίνει τη χαρακτηριστική γεύση σε κάθε πιάτο. Άλλα στοιχεία που κάνουν μοναδικά τα ελληνικά πιάτα είναι, τα ιδιαίτερα μπαχαρικά, η μεγάλη ποικιλία τυριών αλλά και η πολύ καλή ποιότητα λαχανικών και βοτάνων.
Κάθε περιοχή της Ελλάδας φημίζεται για τοπικό παραδοσιακό πιάτο της, στηριζόμενη στα πρώτης ποιότητας προϊόντα που παράγει από κρέας, λαχανικά, κρασί, βότανα – μυρωδικά, καθιστώντας έναν ακόμα πόλο έλξης για τους τουρίστες που καταφθάνουν από κάθε μέρος του κόσμου για να τα γευθούν.
Επομένως έχει δημιουργηθεί η ανάγκη για επαγγελματίες chef που θα στελεχώσουν τις παραδοσιακές ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, εστιατόρια με εξειδίκευση στην Ελληνική κουζίνα, οι οποίοι όχι μόνο θα γνωρίζουν παραδοσιακές Ελληνικές συνταγές αλλά και θα ξέρουν να διαχειρίζονται με σωστό τρόπο τα μοναδικά Ελληνικά προϊόντα.Θα μάθετε τις απαραίτητες τεχνικές μαγειρικής, κοπές λαχανικών, χρήση και γνώση εργαλείων και σκευών κουζίνας. Θα μάθετε επίσης τη διαχείριση ευαίσθητων ελληνικών προϊόντων, τους συνδυασμούς τους αλλά και την σημαντική διατροφική τους αξία εντάσσοντας τα μέσα στις δημιουργίες σας.
Εργαστήριο Σεμιναρίου Ελληνικής κουζίνας
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Βασικές τεχνικές μαγειρικής
κοπές λαχανικών
εργαλεία και σκευή κουζίνας
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
ΖΩΜΟΙ – ΣΑΛΤΣΕΣ – ΣΟΥΠΕΣ
Ζωμός κρέατος,ζωμός πουλερικών,ζωμός ψαριού, μπεσαμέλ, σάλτσα ψητού, μαγιονέζα, κοτόσουπα αυγολέμονο, κακαβιά, γιουβαρλάκια
ΑΛΟΙΦΕΣ
Ταραμοσαλάτα,Μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, Τυροκαφτερή, χόμους, ταμπουλέ .
ΣΑΓΑΝΑΚΙΑ
Με κεφαλοτύρι, με φέτα, με γαρίδες, με παστουρμά και με σουτζούκι
ΚΡΟΚΕΤΕΣ – ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Κροκέτες με μπεσαμέλ, κροκέτες με πουρέ πατάτας, κροκέτες με ψάρι, κοτόπουλο και κρέας, ντολμάδες ορφανούς, ντολμάδες με ψάρι, ντολμάδες με κρέας
ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΑΚΙΑ
Με λαχανικά και παραδοσιακά τυριά, πίτα Καισάρειας, με κρέας, με θαλασσινά
ΚΕΦΤΕΔΕΣ-ΜΠΟΥΡΕΚΙΑ
ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΡΥΖΙ
ΚΕΜΠΑΠ-ΣΟΥΒΛΆΚΙΑ
ΨΑΡΙΑ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΕΖΕΔΕΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ( ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ-ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ)
ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ