Κατηγορία:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Ψυχογαστρεντερολογία: Όταν το Στομάχι & το Έντερο Γίνονται Εχθροί

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Μπόζας Αντώνης, MSc Ιατρικός Ψυχολόγος. Ψυχοθεραπευτής CAT, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. O Αντώνης Μπόζας είναι Ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Αντιμετώπιση του Πόνου και την Ιατρική Ψυχολογία (MSc) της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. πάνω στη διαχείριση και αντιμετώπιση χρόνιων νοσημάτων σε παιδιατρικούς ασθενείς. Έχει λάβει δίπλωμα ειδίκευσης στη Κλινική Ψυχική Υγεία από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Α.Π.Θ ενώ παράλληλα, έχει εκπαιδευθεί στη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Ήταν μέλος της επιστημονικής ομάδας έργου στη στάθμιση της κλίμακας νοημοσύνης WAIS- IV, επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Α.Π.Θ. και στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινικής Α.Π.Θ. Είναι ψυχολόγος στο Κέντρο Χαρισματικών Παιδιών του Κολλεγίου Ανατόλια (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins), ενώ στη παρούσα φάση εργάζεται στο Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και διδάσκει στο τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη ψυχολογία της υγείας, τη θετική ψυχολογία υγείας και την ψυχοθεραπεία.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, σε ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα, σε ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, σε όποιον μπορεί να νοσεί από γαστρεντερολογικές ενοχλήσεις ή να ενδιαφέρεται για την σύνδεση γαστρεντερολογικού συστήματος με τον εγκέφαλο.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές της αλληλεπίδρασης της εγκεφαλικής με τη σωματική λειτουργία και πως αυτή η αλληλεπίδραση εκφράζεται στο γαστρεντερολογικό σύστημα και τη λειτουργία του.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η σχέση μεταξύ γαστρεντερολογικών προβλημάτων και ψυχικής ευαλωτότητας δεν περιορίζεται στη σύνδεση της συναισθηματικής μεταβολής και των παθολογικών συμπτωμάτων. Το γαστρεντερολογικό σύστημα, ενώ ανταποκρίνεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες και στους φυσιολογικούς παράγοντες, είναι επίσης άμεσα συνδεδεμένο με τον εγκέφαλο, δημιουργώντας επιπλέον ευαισθησία στην ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων και το αντίστροφο.

Περιεχόμενα
- Σύστημα επικοινωνίας μυαλού - σώματος
- Ορισμός της ψυχοσωματικής υγείας
- Βασική κατηγοριοποίηση γαστρεντερολογικών διαταραχών
- Ψυχογαστρεντερολογία και ο ρόλος του στρες
- Ψυχολογικοί παράγοντες και Ψυχιατρική συννοσυρότητα
- Ο ρόλος των προστατευτικών ψυχολογικών χαρακτηριστικών
- Η σημασία της πολυπαραγοντικής αντιμετώπισης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
30€ για ανέργους & φοιτητές

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας