Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

Art As Therapy

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ»

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Εκπαίδευση, Παιδαγωγικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Τομέας Τέχνης
• Νίκος Καναρέλης
• Έλενα Τονικίδηv Τομέας Ψυχολογία, Ψυχιατρική
• Αλέξανδρος Οικονόμου
• Χρύσανθος Μπουλάς
Τομέας art as therapy
• Αφροδίτη Πανταγούτσου
• Έλενα Τονικίδη
• Μαρία Κόντη
• Χριστίνα Κασάπα

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς της Ψυχικής Υγείας, των Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Επιστημών (Ψυχολόγοι - Ψυχίατροι - Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Νηπιαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί - Ειδικοί Παιδαγωγοί), όσο και καλλιτέχνες διαφόρων ειδικοτήτων (Εικαστικοί Καλλιτέχνες - Μουσικοί - Ηθοποιοί - Θεατρολόγοι). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι είτε απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάποιο από τα παραπάνω ή σε συναφές με αυτά πεδίο ή τουλάχιστον απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε κάποιο συναφή τομέα ο οποίος δεν απαιτεί πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πχ Ηθοποιοί).Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από τα παραπάνω πεδία οι οποίοι βρίσκονται σε προχωρημένο εξάμηνο σπουδών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ''ΕΔΡΑ'', το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης <<ΕΔΡΑ>> και το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, σας καλωσορίζουν στο ετήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο συνολικής διάρκειας 350 ωρών με τον τίτλο ''Art As Therapy''.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική παρέμβαση έχει ως στόχο την ανάδειξη της άμεσης συνάφειας της Τέχνης με την Ψυχική Υγεία. Η γνώση της <<συγγένειας>> αυτής αποτελεί το ερέθισμα για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να ασχοληθούν με τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης να εμβαθύνουν στον ψυχικό κόσμο των ασθενών, ενώ αντίστοιχα, για τους ειδικούς στα γνωστικά πεδία των ψυχοκοινωνικών επιστημών προσφέρεται μια νέα οπτική μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι η αξιοποίηση της αυθόρμητης εικαστικής δημιουργίας ως μέσο συναισθηματικής έκφρασης και επικοινωνίας με τον εαυτό μας και την ομάδα. Επίσης, το σεμινάριο προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση της θεραπευτικής δύναμης που έχει η τέχνη σε διάφορα θεραπευτικά πλαίσια, την ιστορική αναδρομή και την εξέλιξη της Art Therapy έως σήμερα.

Επιμέρους Στόχοι:
Σε επίπεδο Γνώσεων
• Η απόκτηση γνώσεων οι οποίες θα βοηθήσουν στην βαθύτερη κατανόηση της διασύνδεσης ανάμεσα στην τέχνη και την ψυχική υγεία.
Σε επίπεδο Δεξιοτήτων
• Απόκτηση νέων εργαλείων για την προσέγγιση και κατανόηση ψυχικά πασχόντων και η ορθή χρήση των εργαλείων αυτών.
Σε επίπεδο Στάσεων
• Αποτίναξη του στίγματος

Η Συνεργασία
Για την δημιουργία του σεμιναρίου αυτού ένωσαν τις δυνάμεις τους το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, ο Φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" και το Κ.Δ.Β.Μ. "ΕΔΡΑ".

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αιτήσεις έως 23/10/2018
Υπεύθυνη Συντονισμού Σεμιναρίου: Αγγελική Μανιώτη

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Κόστος Συμμετοχής ανέρχεται στα 1.400€ με τη δυνατότητα αποπληρωμής σε 5 δόσεις των 280€.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας