Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μεταιχμιακή Διαταραχή Προσωπικότητας & Σχέσεις

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Γωγώ Καραγιάννη, Ψυχολόγος, Ειδική Παιδαγωγός, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια
Η Καραγιάννη Γεωργία γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσ/νικης, και του Παιδαγωγικού τμήματος Ειδικής Αγωγής του Παν/μιου Θεσσαλίας, ενώ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.). Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση ενηλίκων ως συντονίστρια ομάδων γονέων, στην τυπική εκπαίδευση υποστηρίζοντας μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σε πλαίσια παροχής ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και σε δομές παροχής υπηρεσιών θεραπείας και κοινωνικής αποκατάστασης σε άτομα που έχουν βιώσει επεισόδια ψύχωσης. Από το 2016 εως το 2018 εργάστηκε σε ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ ως επιστημονικά υπέυθυνη. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην περιοχή της Δράμας και σχέσεις εξωτερικής συνεργασίας με Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και με εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού που παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε εργαζόμενους εταιρειών. Πυρήνας της δουλειάς της είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνίες και η ανάδειξη της πολυπλοκότητάς τους. Βασική της πεποίθηση είναι ότι η δια-δικτύωση και η προσωπική ανάπτυξη είναι εργαλεία κοινωνικής αλλαγής και χειραφέτησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής και γενικής υγείας, φοιτητές και άμεσα ενδιαφερόμενους (άτομα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους μια μεταιχμιακή δυναμική).

Σκοπός

Στο σεμινάριο αυτό θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση της κλινικής εικόνας και της θεραπευτικής της αντιμετώπισης από μια συστημική σκοπιά. Θα εκθέσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν στη θεραπευτική σχέση και με τι είδους διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν. Θα αξιοποιήσουμε την κλινική εικόνα για να εκθέσουμε κάποια σημεία- κλειδιά της συστημικής ψυχοθεραπείας όπως η στάση του θεραπευτή και η εστίαση σε δυνατά σημεία της προσωπικότητας. Αξιοποιώντας το σχεσιακό χαρακτήρα της διαταραχής, θα παρακολουθήσουμε τη διαμόρφωση των ερωτικών- συντροφικών σχέσεων στο σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο και θα συζητήσουμε το κατά πόσο το πλαίσιο αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ανάπτυξη μεταιχμιακών δυναμικών μέσα στις σχέσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βασικό χαρακτηριστικό στη Μεταιχμιακή διαταραχή Προοσωπικότητας είναι οι ακραίες και απότομες συναισθηματικές εναλλαγές που πλήττουν τις σχέσεις (για παράδειγμα από την αγάπη στο μίσος). Η συγκεκριμένη διαταραχή συνδέεται συχνά με ακραίες συμπεριφορές και ακραία ψυχική οδύνη τόσο για τους ανθρώπους που φέρουν το βίωμα όσο και για τους ανθρώπους που σχετίζονται μαζί τους.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ για ανέργους & φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.