Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ηθική Παρενόχληση στον Χώρο Εργασίας με τη Μορφή του Mobbing

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Κατερίνα Λέντη, Ψυχολόγος Α.Π.Θ., Εκπ. Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt
Η Κατερίνα Λέντη ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας στο ΑΠΘ και έχει εξειδικευτεί στην Ψυχοθεραπεία Gestalt παρακολουθώντας το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στο Gestalt Foundation. Έχει εργασθεί εθελοντικά στο Καταφύγιο Γυναίκας και σε Παιδικούς Σταθμούς ασκώντας συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε γονείς παιδιών προσχολικής και νηπιακής ηλικίας. Πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συναντήσεις με ενήλικες είτε δια ζώσης είτε μέσω skype σε άτομα εκτός Ελλάδος.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για το φαινόμενο mobbing, σε όσους έχουν υπάρξει είτε θεατές είτε πρωταγωνιστές σε σκηνές ηθικής και εργασιακής παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας τους, σε εργαζόμενους σε οποιονδήποτε τομέα, σε διευθυντές, σε υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού, σε φοιτητές οικονομικών & ανθρωπιστικών και παρεμφερών σχολών.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου μέσω της παρουσίασης και των βιωματικών ασκήσεων είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων πάνω στο θέμα της παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Η ευαισθητοποίηση τους μπροστά σε καταστάσεις εργασιακής παρενόχλησης και η κινητοποίηση τους στο φαινόμενο και την εικόνα του Mobbing.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα τελευταία χρόνια στους εργασιακούς χώρους έχει αναπτυχθεί ένα νέο φαινόμενο, το οποίο, αν και η πραγματική διάσταση του δεν είναι ακόμα γνωστή, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζόμενων. Το φαινόμενο αυτό γνωστό ως σύνδρομο mobbing, ορίζεται ως «η άσκηση, στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ συναδέλφων ή μεταξύ ανωτέρου και κατωτέρου στην ιεραρχία, μιας συστηματικής και διαρκούς ενόχλησης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος προκειμένου να ωθηθεί στο να εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του».

Οι θεματικές που θα καλυφθούν:
1. Αναγνώριση και ορισμός του φαινομένου
2. Χαρακτηριστικά, μέθοδοι, τακτικές εμφάνισης της ηθικής Παρενόχλησης.
3. Συνέπειες στην υγεία και στην ποιότητα ζωής.
4.Τρόποι και τακτικές αντιμετώπισης και πρόληψης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ για ανέργους & φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.