Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παιδί & Internet/ Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyber Bullying)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής ερυθρός σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, δάσκαλους, καθηγητές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδιάτρους, παιδοψυχιάτρους, όλων των ειδών ειδικότητες που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους και γονείς.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με την οριοθετημένη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά ανά ηλικία, τις φυσιολογικές και μη συμπεριφορές γύρω από την ενασχόληση με το Internet, τους βασικούς κανόνες αυτής της ασφαλούς χρήσης καθώς και σχετικά με τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό και την πρόληψή του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα παιδιά σήμερα είναι πολύ εξοικειωμένα με το internet, αφού βρίσκεται στην καθημερινότητά τους. Ακόμα και οι σχολικές εργασίες απαιτούν πλέον συχνή ενασχόληση με το διαδίκτυο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που παίζονται online και σε αυτά συμμετέχουν παιδιά από διαφορετικά μέρη του κόσμου. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες και όλος ο κόσμος απλώνεται μπροστά στα παιδιά προσφέροντας ατέλειωτες επιλογές. Τι γίνεται όμως με τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από την ανοριοθέτητη ενασχόληση με το Διαδίκτυο από τα παιδιά; Ποιοι είναι οι κανόνες για μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδικτυακό κόσμο; Τι σημαίνει Διαδικτυακός Εκφοβισμός (cyber bullying) και πως μπορούμε να προστατέψουμε τους ανήλικους χρήστες από αυτόν;

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ για ανέργους & φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.