Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Σεξουαλικότητα Προσχολικής & Σχολικής Ηλικίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Τσαγκαρλή Εβίτα, MSc Ψυχολόγος
Η Εβίτα Τσαγκαρλή σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής πολιτικής. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδεύσεις και σεμινάρια πάνω σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών προσεγγίσεων και τεχνικών. Εργάζεται ως ψυχολόγος από το 2005 σε διάφορα κλινικά και εκπαιδευτικά πλαίσια, όπως Ψυχιατρικές Κλινικές, σχολεία, Διεθνής ερυθρός σταυρός, ενώ δουλεύει ιδιωτικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης με παιδιά και εφήβους εδώ και 13 χρόνια. Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε παιδοψυχολόγους, παιδαγωγούς, παιδιάτρους, οποιουσδήποτε θεραπευτές και ειδικούς ασχολούνται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, φοιτητές και γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σκοπός

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες πάνω στα στάδια ανάπτυξης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, στις φυσιολογικές και μη συμπεριφορές έκφρασης της τόσο στην προσχολική όσο και στη σχολική ηλικία, καθώς και στους τρόπους διαχείρισης κάποιων από αυτές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η ανάγκη για ικανοποίηση των σεξουαλικών ενορμήσεων ξεκινά πολύ νωρίς στη ζωή, θα έλεγε κανεις ήδη από τη γέννηση. Η ευχαρίστηση που απορρέει από την ικανοποίηση των αναγκών αυτών, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, εκφράζεται με διάφορους τρόπους και αφορά και τα παιδιά,ήδη από την προσχολική ηλικία. Πολλές φορές οι ενήλικες ανησυχούν για την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας των παιδιών, τη θεωρούν πρωιμη, ακόμη και ενδεικτική κάποιας διαταραχής στο παιδί. Η κατανόηση όμως της συμπεριφοράς αυτής υπό το πρισμα της φυσιολογικής ανάπτυξης των παιδιών είναι και το κλειδί για μια φυσιολογική, ενήλικη πια, σεξουαλικη ζωή.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

40€
35€ για ανέργους & φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.