Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Τα Μυστικά της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Ο Νεκτάριος Μπογέας γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Εργάζεται ως αξιωματικός ψυχολόγος στον Ελληνικό Στρατό ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ολοκληρώνει την εξειδίκευσή του στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του δεξιότητες και τη συναναστροφή με τους γύρω του.

ΣΚΟΠΟΣ

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την εκμάθηση και την εξάσκηση των βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας μέσα από ποικίλες βιωματικές ασκήσεις. Μέσα από τη γνωριμία με τα εργαλεία της εποικοδομητικής επικοινωνίας (εγώ-μηνύματα, ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση, άνευ όρων αποδοχή, επαναδιατύπωση), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πώς να αναπτύσσουν το διάλογο και την επικοινωνία με τους συνομιλητές τους βρίσκοντας λύσεις σε συγκρούσεις, διαφωνίες και προβλήματα χωρίς να οδηγούνται σε παράλληλους μονολόγους που διευρύνουν και διαιωνίζουν το χάσμα μεταξύ τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η επικοινωνία αποτελεί το Α και το Ω μιας υγιούς σχέσης. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που αναζητούν βοήθεια στη ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζουν προβλήματα διαπροσωπικής φύσεως με το/ τη σύντροφό τους αλλά και τους γύρω τους, βασική αιτία ύπαρξης των οποίων είναι η ελλιπής ή παντελώς απούσα μεταξύ τους επικοινωνία. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σύγχρονη πραγματικότητα όπου η άμεση, πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία έχει εν πολλοίς αντικατασταθεί από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, έχει οδηγήσει στην αδράνεια και απώλεια των κατάλληλων δεξιοτήτων για ουσιαστική και εποικοδομητική επικοινωνία, με αποτέλεσμα οι σχέσεις να φθείρονται και, εν τέλει, να διαλύονται αρκετά εύκολα.

Θεματικές ενότητες:
• Βασικές έννοιες της επικοινωνίας (μορφή, πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα)
• Αποτελεσματική Επικοινωνία
• Ποια είναι η μη αποτελεσματική επικοινωνία
• Αυτογνωσία και επικοινωνία
• Εγώ – μηνύματα
• Ενεργητική ακρόαση
• Άνευ όρων αποδοχή και ενσυναίσθηση
• Επαναδιατύπωση
• Βιωματικές ασκήσεις
• Συμπεράσματα – Συζήτηση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
30€ (για ανέργους,φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας