Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση Συγκρούσεων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Δ. Καραγιάννη, Ψυχολόγος, ΜSc Ενταξιακή και Ειδική Αγωγή
Η Καραγιάννη Δέσποινα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου με τίτλο "MSc Inclusive and Special Education". Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια σε Κέντρα δια Βίου Μάθησης και Σχολές Γονέων, όπως επίσης και επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην Ελληνική Αστυνομία, σε φορείς με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, με άτομα με αναπηρίες, με πρόσφυγες και με ψυχιατρικούς ασθενείς. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικού/ ακαδημαϊκού υπόβαθρου, καθώς η διαχείριση των συγκρούσεων αφορά το σύνολο του πληθυσμού.

Σκοπός

Ο στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η κατανόηση των αιτιών που μας οδηγούν στις συγκρούσεις και η εκμάθηση των τεχνικών ως προς τη διαχείριση τους και η ομαλή συνεργασία σε εργασιακά και διαπροσωπικά πλαίσια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Οι συγκρούσεις αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής μας και είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Παρουσιάζονται σε διαφορετικές μορφές και μεγέθη και όσο δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συνεργάζονται αυτές υπάρχουν. Αν δεν μάθουμε να ελέγξουμε την τέχνη της διαχείρισης των συγκρούσεων θα συνεχίσουμε να βλάπτουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους. Οι δεξιότητες και οι συμβουλές που θα δοθούν σε αυτό το εργαστήριο θα σας δείξουν τον δρόμο για την σωστή διαχείριση των συγκρούσεων. Το εργαστήριο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις σχέσεις σας στο χώρο εργασίας, να απολαύσετε τη δουλειά σας περισσότερο, ώστε να είστε πιο παραγωγικοί, να μειώσετε το άγχος σας και να κερδίσετε το σεβασμό που σας αξίζει.

Οι θεματικές που θα καλυφθούν:
1. Κατανόηση της σύγκρουσης
2. Εξερευνώντας τις βασικές αιτίες των συγκρούσεων
3. Αποδεδειγμένες στρατηγικές για την ελαχιστοποίηση των αιτιών των συγκρούσεων, ώστε να αποτρέψετε πρώτα τις διαφωνίες
4. Η θετική πλευρά της σύγκρουσης: πώς μπορείτε να επωφεληθείτε και να αναπτυχθείτε από τις συγκρούσεις
5. Δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων για να σας βοηθήσουν να εργαστείτε μέσω διαφωνιών

Πληροφορίες συμμετοχής

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

Κόστος Συμμετοχής

35€
30€ για ανέργους & φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.