Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

Αυτοεκτίμηση: Πώς να ενισχύσετε την εκτίμηση προς τον εαυτό σας

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κιζιρίδου Γεωργία, MSc Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Η Κιζιρίδου Γεωργία είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ., καθώς και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Εξελικτική – Σχολική Ψυχολογία, του ίδιου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Από το 2007 διατηρεί διεπιστημονικό πολυδύναμο κέντρο Αντιμετώπισης Διαταραχών Λόγου, Ομιλίας, Φωνής και Μαθησιακών Δυσκολιών. Από το 2009 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Μεσογειακό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης μαθήματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και τη Λογοθεραπεία. Το 2010 συνιδρύει την εταιρίας εκπόνησης και πώλησης ειδικών εκπαιδευτικών υλικών Play learning, η οποία απευθύνεται κατά βάση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και θεραπευτές που σχετίζονται με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα που αφορούν το mentoring, είτε ως μέντορας, είτε ως ωφελούμενη. Είναι υπεύθυνη σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα. Από τον Οκτώβρη του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Ψυχολόγος σε δημόσια σχολεία. Από τον Οκτώβριο του 2013, διδάσκει στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, δίνοντας διαλέξεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τη διαχείριση του άγχους , τη συναισθηματική νοημοσύνη και τις κρίσεις πανικού. Τέλος, διδάσκει σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων σε συνεργασία με διάφορα ΚΕΚ ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Είναι μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας μελέτης για τη ΔΕΠ-Υ και της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό, ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικού/ ακαδημαϊκού υπόβαθρου, καθώς η αυτοεκτίμηση είναι μια έννοια που αφορά το σύνολο του πληθυσμού.

ΣΚΟΠΟΣ

Στο παρόν σεμινάριο στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν εν συντομία για τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με την αυτοεκτίμηση και να εκπαιδευθούν μέσα από βιωματικές ασκήσεις στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, ώστε να μπορέσουν να τις εφαρμόσουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Αυτοεκτίμηση είναι ο βαθμός εκτίμησης που έχει ένα άτομο για τον εαυτό του σε ποικίλους τομείς της ζωής του, όπως είναι η εργασία και οι σχέσεις. Ουσιαστικά η αυτοεκτίμηση σχετίζεται με την επίγνωση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών, καθώς και με τη συνολική αποδοχή του εαυτού μέσα από την εικόνα που δημιουργεί το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του. Οι σύγχρονες έρευνες υποστηρίζουν τα θετικά οφέλη που έχει συνολικά στη ζωή του ατόμου η υψηλή αυτοεκτίμηση και αντιστρόφως τις αρνητικές συνέπειες που δημιουργούνται από τη χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γενικώς, το άτομο που αναπτύσσει υψηλή αυτοεκτίμηση νιώθει μεγαλύτερη ευεξία και αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής, ενώ το άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχει την τάση να δυσκολεύεται να εκφραστεί, να διεκδικήσει και να πετύχει τους στόχους του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ολιγομελή τμήματα
Βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
Παροχή βεβαίωσης συμμετοχής & υλικού/ σημειώσεων

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

35€
30€ (για ανέργους,φοιτητές & ΑΜΕΑ)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας