Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

PORT AND TERMINAL MANAGEMENT

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Ισίδωρος Παχουνδάκης
Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Κατεύθυνσης Ναυτιλιακών Σπουδών ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος και διδάσκων στο e-Learning πρόγραμμα Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διοίκηση και Διαχείριση Πολυπολιτισμικών Πληρωμάτων στην Εμπορική Ναυτιλία». Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Ναυτιλιακών Προγραμμάτων e-Learning στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει διατελέσει επί 10 έτη καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ).

Στράτος Σπύρου Σπούδασε τη ναυτιλιακή επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συνέχισε τη μετεκπαίδευσή του στις Διαπραγματεύσεις στο Πανεπιστήμιο Harvard, USA. Είναι Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος των e-Learning Ναυτιλιακών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά (Τμ. Οικ. Επ.) και των αντίστοιχων ναυτιλιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει διατελέσει καθηγητής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Πλοιάρχων Α’ και Β’ τάξης στο Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική Εκμετάλλευση Πλοίου. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους ναυτιλιακούς οίκους για παροχή συμβουλευτικής και εκπαίδευσης προσωπικού.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η επιχειρηματική επιτυχία ενός λιμένα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τη δυνατότητα των διαχειριστικών του αρχών να συνεργάζονται στενά με τους πελάτες τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους. Έτσι, οι εταιρείες διαχείρισης λιμένων που είναι άκρως εξειδικευμένες διαθέτουν και το κατάλληλο marketing για την προσέγγιση περισσότερων πελατών. Στις θαλάσσιες μεταφορές σημαντικό ρόλο παίζει η διαχείριση των εμπορευμάτων στους λιμένες (φόρτωση, εκφόρτωση, αποθήκευση, στάθμευση οχημάτων, συσκευασία, συναρμολόγηση κ.ά.), η οποία συνεπάγεται σημαντικό μέρος του κόστους των εμπορευμάτων. Επίσης, οι σημαντικές ελλείψεις δυναμικότητας και αδυναμίας ικανοποιητικής εξυπηρέτησης της πελατείας σε πολλούς λιμένες έχει οδηγήσει στην επιλογή των λιμένων προσέγγισης των πλοίων όχι μόνο βάσει του τιμοκαταλόγου, αλλά κυρίως βάσει της αξιοπιστίας των λιμενικών διαχειριστών και της αποτελεσματικής και έγκαιρης προσφοράς των λιμενικών υπηρεσιών, χωρίς αναίτιες καθυστερήσεις. Το πρόγραμμα αποσκοπεί να εξειδικεύσει στελέχη που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν παράγοντες ανάπτυξης και προστιθέμενης αξίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις εταιρείες διαχείρισης λιμένων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Πέμπτη 25/10, 1/11, 8/11, 15/11 / 7:00-8:30, Διάρκεια: 4 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

150€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.