Κατηγορία:
Τέχνη & Πολιτισμός, Βιβλία / Λογοτεχνία

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΛΛΑ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Τέχνη & Πολιτισμός, Βιβλία / Λογοτεχνία

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κώστας Μπουντούρης
Βιβλιοδέτης. Διδάχτηκε την τέχνη της Βιβλιοδεσίας στο Εργαστήριο Βιβλιοδεσίας και Συντήρησης Αρχειακού υλικού της Ευαγγελίας Μπίζα. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα συντήρησης και αποκατάστασης βιβλιακού και αρχειακού υλικού (με την ιδιότητα του ακροατή/ΤΕΙ Αθήνας) καθώς και για την ιστορία και τις τεχνικές της Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας (e-learning/KEIO University). Ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητου χαρτιού έχοντας μαθητεύσει δίπλα στους ιστορικούς του Χαρτιού, Μαρία Μαλακού και Μαρίνο Βλέσσα. Έχει εργαστεί ως βιβλιοδέτης σε εργαστήρια βιβλιοδεσίας και ιδιωτικές εταιρείες βιβλιοδετικών εφαρμογών κι έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια βιβλιοδεσίας και κατασκευής χειροποίητου χαρτιού σε πολιτιστικά ιδρύματα και εργαστήρια τέχνης. Βιβλιοδετικές εφαρμογές και χειροποίητα χαρτιά κατασκευής του έχουν εκτεθεί σε galleries και art shops (Zoumboulaki gallery, ALMA gallery, Ιn.key shop κ.ά). Είναι Γραμματέας της A.R.A (Αmis de la Reliure d' Art) Ελλάδας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, κατασκευάζουμε:
– ατζέντες/notebooks με σώμα από λευκά φύλλα και εξώφυλλα επιλογής μας, εφαρμόζοντας τις τεχνικές 3-4-5 hole pamphlet sewing (βιβλιοδεσία τυπογραφικών με μαλακό εξώφυλλο κι εμφανές ράψιμο στη ράχη σε 3, 4 και 5 τρύπες)
– long stitch (βιβλιοδεσία τυπογραφικών με μαλακό εξώφυλλο και εμφανές το ράψιμο στη ράχη) σε 2 παραλλαγές και
– coptic stitch (βιβλιοδεσία τυπογραφικών με επενδυμένο σκληρό εξώφυλλο και εμφανές το χαρακτηριστικό κοπτικό ράψιμο στη ράχη)
Παράλληλα, αναφερόμαστε σε βασικές αρχές της βιβλιοδεσίας, τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του χαρτιού, τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις πρώτες ύλες και γνωρίζουμε από κοντά βασικές τεχνικές διακόσμησης εξωφύλλων. Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τεχνικές βιβλιοδεσίας οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα ενώ, για την υλοποίησή τους, δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός. Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη γνώση παρά μόνο διάθεση για δημιουργία!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δευτέρα / 6:00-8:00 μ.μ., Διάρκεια: 10 εβδομάδες

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

€ 200

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας