Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πιστοποιημένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 στις Τεχνικές Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης.

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Μαρκέλλα Φιστέ, MSc, PhD, Co-pathway leader Psychology Programmes, Lecturer
Κυριακή Θεοδόση-Πολυμέρη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής
Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Τελειόφοιτους φοιτητές Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών, κοινωνικών επιστημών και επιστημών της Υγείας.
Επαγγελματίες της ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί κλπ).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Aegean Lifelong Learning Center, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 του Aegean College προσφέρει το μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου 7 στις Τεχνικές Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης σε αποκλειστική συνεργασία με την Κρατική Αρχή Προσόντων της Σκωτίας (SQA-Scottish Qualification Authority).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης απονέμονται οι τίτλοι σπουδών Advanced Professional Diploma/Certificate in Experiential Counselling Techniques and Techniques of Personal Development από το SQA.

Πρόκειται για ένα ευέλικτο πιστοποιημένο πρόγραμμα μεταπτυχιακού επιπέδου (Επίπεδο 7) διάρκειας το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα από ένα έως πέντε έτη.

Είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις της μεταπτυχιακής κατάρτισης στις Τεχνικές Συμβουλευτικής και τις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας σε σχέση με τον συγκεκριμένο κλάδο της Ψυχολογίας.

Μετά την απόκτηση των συγκεκριμένων τίτλων σπουδών που απονέμει το Aegean College σε συνεργασία με το SQA, οι κάτοχοι λαμβάνουν Πιστωτικές Μονάδες βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων (EQF) και αποκτούν τη δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος Master σε συναφές αντικείμενο σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα βασίζεται στη Βιωματική Διδασκαλία που προεκτείνει τη διδακτική εμπειρία από τη θεωρία στην πράξη και παρέχει υψηλού επιπέδου κατάρτιση στις Τεχνικές Συμβουλευτικής.
Με θεματικές που αγγίζουν την Ατομική και Ομαδική Συμβουλευτική, καθώς και τη Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζευγαριών, το πιστοποιημένο πρόγραμμα εστιάζει στις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την επαγγελματική σταδιοδρομία των καταρτιζομένων, ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους μέσω τόσο της θεωρητικής όσο και της βιωματικής διδασκαλίας.
Βασικό στοιχείο αποτελεί η εκμάθηση Τεχνικών και Μεθόδων Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους για τους επαγγελματίες των οποίων κεντρικό σημείο αναφοράς είναι ο Άνθρωπος.

Μαθήματα Προγράμματος
Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential counselling techniques).
Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Οικογένειας (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential family counselling techniques).
Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Ομάδων (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential group counselling techniques).
Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ζευγαριών και Οικογένειας (Applications to practice of couple and family counselling techniques).
Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ομάδων (Applications to practice of group counselling techniques).
Τεχνικές και Μέθοδοι βελτίωσης Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (Δεξιότητες Προσωπικής Ανάπτυξης) [Techniques and Methods to improve personal and professional skills (Personal Development)].

Σταδιοδρομία
Πιστοποιημένο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης Μεταπτυχιακού Επιπέδου: Level 11 SCQF (αντίστοιχο με Level 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων-EQF).
Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών μπορούν να εργαστούν στον χώρο της Ψυχικής Υγείας, σε κλινικές δομές ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.
Θεωρείται ότι είναι άρτια καταρτισμένοι για την παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό (Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζευγαριών).

Πιστοποίηση
Οι κάτοχοι του συγκεκριμένου τίτλου λαμβάνουν Πιστωτικές Μονάδες βάσει του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων (EQF) και αποκτούν τη δυνατότητα παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος Master σε συναφές αντικείμενο σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.