Σεμινάριο σε αίθουσα:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

Δυσκολίες συμπεριφοράς - Εκπαιδευτικές Μέθοδοι Παρέμβασης σε παιδιά με ΔΕΠΥ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EMPLOY

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Βάσιου Αικατερίνη, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια Σχολικής Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές, ειδικούς παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη κατανόηση σε θέματα διαχείρισης μαθητών με ΔΕΠΥ. Επίσης, απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. που εργάζονται με παιδιά και εφήβους με ΔΕΠΥ και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη παιδαγωγική παρέμβαση και υποστήριξή τους, σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες συμπεριφοράς.

ΣΚΟΠΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, αναμένεται οι συμμετέχοντες/ουσες: να μπορούν: (α) να ορίζουν τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας, (β) να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και τα διαγνωστικά κριτήρια της ΔΕΠΥ, (γ) να κατανοούν τις γνωστικές λειτουργίες και τις κοινωνικές-συναισθηματικές ικανότητες παιδιών με ΔΕΠΥ, (δ) να διαχειρίζονται μαθητές με ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη, (ε) να εφαρμόζουν στρατηγικές προαγωγής θετικής συμπεριφοράς παιδιών με ΔΕΠΥ και (στ) να αντιλαμβάνονται επιπλέον ζητήματα που αφορούν μαθητές με ΔΕΠΥ, όπως ο ρόλος της οικογένειας, η φαρμακοθεραπεία κλπ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι οι δυσκολίες συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον που μπορούν να προκύψουν από μαθητές με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας και οι εκπαιδευτικές μέθοδοι παρέμβασης που μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεδομένου ότι τα παιδιά με ΔΕΠΥ παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα εστίασης και συντήρησης της προσοχής σε ένα συγκεκριμένο έργο και χαρακτηρίζονται από υπερβολική ενέργεια, είναι δυνατό να επιδεικνύουν παρορμητικές αντιδράσεις στο λόγο και στη συμπεριφορά, καθώς και διαταρακτικές συμπεριφορές στη σχολική τάξη. Το παρόν σεμινάριο πραγματεύεται θέματα όπως τα χαρακτηριστικά των παιδιών με ΔΕΠΥ και οι δυσκολίες στη συμπεριφορά τους. Επιπλέον, σε επίπεδο συμβουλευτικής προτείνει τρόπους προσαρμογής της διδασκαλίας στις γνωστικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών με ΔΕΠΥ, καθώς και εκπαιδευτικές μεθόδους και παρεμβάσεις για τη διαχείριση αυτών των δυσκολιών στα πλαίσια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Προεγγραφή έως 15/11

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μειωμένη Συμμετοχή:45€
(Φοιτητές-Άνεργοι)
Κανονική Συμμετοχή:55€
(Εκπαιδευτικοί-Επαγγελματίες-Ιδιώτες)
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή:65€

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας