Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εγκληματολογία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Θωμάς Μερσινιάς , Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους, Νομικούς, Δικαστικούς, Σώματα Ασφαλείας, Φοιτητές, Κοινωνιολόγους, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σωφρονιστικοί, Κοινό που ενδιαφέρονται για τις Επιστήμες και τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η εγκληματολογία είναι η επιστήμη κύριος στόχος της οποίας είναι η μελέτη των χαρακτηριστικών της εγκληματικής πράξης αυτής καθεαυτής καθώς και των πρωταγωνιστών της, του δράστη (εγκληματία) και του θύματος του. Παράλληλα και μέσα στα πλαίσια των μέτρων αντιμετώπισης της εγκληματικής συμπεριφοράς, ασχολείται με τη λειτουργία του συστήματος της Ποινικής Δικαιοσύνης το οποίο είναι αρμόδιο για την επιβολή των μέτρων κατά αυτών.

Α 'ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ : Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία της επιστήμης της εγκληματολογίας. Τεστ που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία, ανάλυση και μεθοδολογία. Οι σύνδεσμοι εγκληματολογίας με την Νομική επιστήμη.
ΘΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: Η Θυματολογία ως κομμάτι της εγκληματολογίας. Τα χαρακτηριστικά της και η πρακτική ανάλυση της στο έγκλημα.

Β 'ΕΝΟΤΗΤΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΓΚΛΗΜΑ - ΒΙΑ & ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ: Η σύνδεση τεχνολογίας και εγκλήματος. Ανάλυση εγκλημάτων τεχνολογίας , μεθοδολογία και αντιμετώπιση.
BULLYING- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ- ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ - ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Οι μορφές κοινωνικής εγκληματικότητας, αιτιολογία και αντιμετώπιση. Cases και Νομική αντιμετώπιση.
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: Ανάλυση όλων των σύγχρονων μεθόδων προσέγγισης της εγκληματικότητας σήμερα. Γεωγραφικό προφίλ εγκλήματος και άλλες προσεγγίσεις. Αιτιολογία και συμπεράσματα.

Πληροφορίες συμμετοχής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ώρες

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning. Υπάρχει δυνατότητα και για παρακολούθηση OnDemand σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς.

Παρέχεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ η οποία σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εκτυπώσιμη μορφή.

 *Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης αριθμού θέσεων

Κόστος Συμμετοχής

100€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.