Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IST College ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Οργάνωση & Διοίκηση

Εισηγητής

Βασιλικη Φλωροπούλου
Η Βασιλική Φλωροπούλου είναι Εκπαιδεύτρια ενηλίκων, αρθογράφος,Business & Life Coach, πιστοποιημένη από τον Acc Accredited Association for Coaching του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει πολυετή προϋπηρεσία στον τραπεζικό κλάδο, επαγγελματική και βιωματική εμπειρία στην προσωπική ανάπτυξη ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και πολυετή προϋπηρεσία και βιωματική εμπειρία στην εκπαίδευση επικοινωνίας, Vodafone. Είναι Ιδρύτρια της εταιρίας Floropoulou-coach.me. και ομιλήτρια σε πληθώρα σεμιναρίων και ομιλιών. Έχει αναλάβει πληθώρα εταιρικών εκπαιδεύσεων σε πωλητές, στελέχη επιχειρήσεων, agents σε δικηγορικά γραφεία και call centers μεγάλων επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται σε θέματα, Ηγεσίας, management, επικοινωνίας και τεχνικών πωλήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων που διαχειρίζονται ομάδες, συμμετέχουν σε διαπραγματεύσεις, συναλλάσονται με μεγάλο αριθμό ανθρώπων , αλλά και σε όσους ηγούνται ομάδων εργαζομένων. Τέλος σε προϊσταμένους και υπεύθυνους ομάδων οι οποίοι θα ήθελαν να ανακαλύψουν σύγχρονους και εξελισσόμενους τρόπους επιρροής και καθοδήγησης των ομάδων τους.

Σκοπός

Η ικανότητα χειρισμού, δηλαδή της ρύθμισης, των συναισθημάτων των άλλων και του εαυτού μας ,είναι η βάση της τέχνης των ανθρωπίνων σχέσεων. Για κάθε ισορροπημένη σχέση στη ζωή μας η πηγή της φροντίδας πηγάζει από τη συναισθηματική σύνδεση, και από την ικανότητα για ενσυναίσθηση. Αυτή η ικανότητα – η ευχέρεια να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματα τα δικά μας και των άλλων – βοηθά αποτελεσματικά σε μια ευρύτατη σφαίρα δραστηριοτήτων της ζωής, από τις πωλήσεις και τη διοίκηση γενικότερα, ως τις κοινωνικές (κοινωνική και πολιτική δράση) και τις οικογενειακές (σχέσεις γονέων, συζύγων, τέκνων). Η κατανόηση των συναισθημάτων στα επίπεδα αυτά βοηθούν τον εργαζόμενο και το στέλεχος και το άτομο να πετύχει τους στόχους του μέσα από την επιτυχία των στόχων της οικογένειας, της επιχείρησης ή του οργανισμού.

Η χαρτογράφηση των συναισθημάτων μας, συνιστά μια πρόκληση. Στόχος του σεμιναρίου είναι να καταδείξει ότι η επιτυχία στη ζωή είναι συνυφασμένη με αυτό που σήμερα ονομάζεται: Συναισθηματική Νοημοσύνη, δηλ. την ικανότητα του ανθρώπου για αυτοέλεγχο, ζήλο και επιμονή, ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ικανότητα να ανακαλύπτει κίνητρα για τον εαυτό του και να βρει τον κρυμμένο δυναμισμό και τα ταλέντα του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Συνοπτικό πρόγραμμα

  • Χρησιμοποιώντας τη συναισθηματική νοημοσύνη στην εργασία μας – Παραδείγματα εφαρμογής
  • Πως υποδιαιρείται σε ειδικές δεξιότητες – Αυτογνωσία – Αυτοέλεγχος – Ενσυναίσθηση
  • Τα κίνητρα της συμπεριφοράς για την επίτευξη των στόχων – Τι πρέπει να κάνω τις επόμενες μέρες
  • To coaching σαν μεθοδολογία επικοινωνίας και διοίκησης στις Εταιρίες – Παραδείγματα εφαρμογής μεταξύ των συμμετεχόντων
  • Πως υποδιαιρείται σε ειδικές δεξιότητες συναφείς με την συναισθηματική νοημοσύνη – Οι 7 δεξιότητες ενός αποτελεσματικού coach
  • Η εξέλιξη του Coaching σαν προσέγγιση των άλλων.
  • Τεχνικές ενδυνάμωσης EQ
  • Πρακτικά Παραδείγματα – Εξάσκηση

Πληροφορίες συμμετοχής

ΠΑΡΟΧΕΣ

  • Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού με ατομικούς κωδικούς στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα
  • Ηλεκτρονικές Σημειώσεις
  • Υποστηρικτικό υλικό ανά μάθημα (video – case studies – βιβλιογραφία κλπ)
  • Δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον εισηγητή για την επίλυση αποριών
  • e- εξετάσεις & αξιολόγηση επίδοσης
  • Βεβαίωση Παρακολούθησης ΚΔΒΜ2 (με την Πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ)

Το πρόγραμμα μπορεί να επιδοτηθεί ως και 100% από το πρόγραμμα ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ 0,24%.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε :

  • Προγραμματισμένο Τμήμα στις εγκαταστάσεις μας - Λ.Συγγρού 68 (Δίπλα στο Μετρό Συγγρού - Φιξ)
  • Online συμμετοχή μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος ακολουθώντας το πρόγραμμα μαθημάτων.
  • E-learning με on demand παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων των μαθημάτων στους δικούς σας χρόνους με εξατομικευμένο πρόγραμμα φοίτησης, μέσω των υπερσύγχρονων πλατφορμών του IST College.
  • Mixed : Δημιουργήστε το δικό σας ευέλικτο πρόγραμμα φοίτησης χρησιμοποιώντας όποιους από τους παραπάνω τρόπους παρακολούθησης συνδυαστικά.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.