Κατηγορία:
Διακόσμηση/Μόδα/Αισθητική, Διακόσμηση

Event Styling – Διακόσμηση Εκδηλώσεων (γάμος, βάπτιση, πάρτυ). Από την έμπνευση στην εφαρμογή

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Διακόσμηση/Μόδα/Αισθητική, Διακόσμηση

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεχίζει να συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων. Αυτήν την εποχή είναι σε συνεργασία με το γραφείο LOCI architects ως Interior Stylist. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 συνεργάζεται με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής (επίπεδο Foundation). Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 2000 επαγγελματίες, όπως και προσωπικό εταιρειών (Β2Β συνεργασίες) από τους χώρους της κατασκευής και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, του εμπορίου, της μόδας και του προϊοντικού σχεδιασμού. Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design με παρακολούθηση σεμιναρίων, με επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με συνεργασία με την NCS και την Colour Hive, αλλά και με άλλες εταιρείες από τον εμπορικό χώρο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε διοργανωτές εκδηλώσεων (γάμων – βαπτίσεων – πάρτυ), σε designers, διακοσμητές, γραφίστες, στυλίστες, υπεύθυνους catering και χώρων εκδηλώσεων, όπως και σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα στο χώρο αυτό ή να δώσουν έναν προσωπικό χαρακτήρα σε κάποια εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσουν. ΕΠΙΠΕΔΟ (Αρχάριους - αρκετά εξειδικευμένους)

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, μέσα από μια σειρά μαθημάτων, η δημιουργία προτάσεων διακόσμησης που αφορούν διαφορετικού τύπου εκδηλώσεις, μέσω της σωστής καθοδήγησης σε ιδέες και τεχνικές σύνθεσης. Η άμεση σχέση του θεωρητικού μέρους με το πρακτικό, αποτελεί τον κύριο στόχο μας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Από τις 10/3/2020 έχουμε σταματήσει το πρόγραμμα των μαθημάτων μας, ύστερα από υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, λόγω εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Οι ημερομηνίες που αναγράφονται δεν ισχύουν. Όταν οριστεί η επαναλειτουργία μας, θα ορίσουμε τις νέες ημερομηνίες.

Το event styling αφορά εκδηλώσεις εορταστικού και εφήμερου χαρακτήρα, γάμους, βαπτίσεις, αλλά και θεματικά πάρτυ. Η ιδιαίτερα θεατρική και αναπαραστατική φύση της δραστηριότητας αυτής, φέρνει τη διακόσμηση εκδηλώσεων κοντά στη διαμόρφωση ενός χώρου βασισμένου σε μια αλληλουχία εμπειριών και εφήμερων σκηνικών. Το σεμινάριο αυτό αναγνωρίζει την ιδιότητα του stylist εκδηλώσεων ως δημιουργό εμπειριών ο οποίος μπορεί να πάρει διαφορετικούς ρόλους όπως αυτόν του δημιουργού, του ερευνητή, του χειροτέχνη, του εφαρμοστή εφήμερων κατασκευών, αλλά κυρίως του συνθέτη του ‘διαφορετικού’. Αναλύει τον ρόλο του διακοσμητή εκδηλώσεων συνδέοντάς τον με πολλούς άλλους βοηθητικούς τομείς που αφορούν τη διοργάνωση εκδηλώσεων, όπως τον σωστό συντονισμό εργασιών, τη δημιουργία μιας αρμονικής συνθετικά πρότασης, αλλά κυρίως την ανάδειξη του ιδιαίτερου, καθρεπτίζοντας την ψυχολογία και τις προσδοκίες του κάθε πελάτη. Τα μαθήματα μελετούν κανόνες σύνθεσης, στυλιστικών και χρωματικών συνδυασμών (ενημερώνοντας πάνω στις τάσεις 2020/21 και 2021/22), αλλά και τεχνικές κατασκευής βοηθώντας τον κάθε μαθητή να δημιουργήσει μια δική του πρόταση, ιδιαίτερου στυλιστικού χαρακτήρα.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην έμπνευση μέσα από την ψυχολογία του πελάτη και την εξέταση των προτιμήσεων του, ως προς τον τρόπο ζωής (lifestyle), την μόδα και το στυλ, αλλά και τον τόνο που θέλει να δώσει στην εκδήλωση (ήσυχο, έντονο, χιουμοριστικό, νοσταλγικό κα.). Επίσης αναλύουμε με ποιους τρόπους ο στυλίστας μπορεί να αναδείξει το κατάλληλο ύφος, μέσα από τον συνδυασμό υλικών, χρωμάτων, μοτίβων και διακοσμητικών στοιχείων. Επιπλέον μελετάμε τη σημασία της ταυτότητας της εκδήλωσης, μέσα από την χειροτεχνία και τα λεπτομερή/επιμέρους στοιχεία που συνθέτουν μια εκδήλωση, καθοδηγώντας τον κάθε μαθητή σε βοηθητικούς τομείς της χειροτεχνίας (κατασκευή μπομπονιέρας, λαμπάδας, scrapbooking, decoupage, σπρέι μπουκαλιών). Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και πρακτικό. Βασίζεται κυρίως σε πρακτικές ασκήσεις συνδυασμών χρωμάτων και υλικών κατασκευής αντικειμένων αλλά και εφαρμογής προτάσεων στολισμού, μέσα από χρώματα, υφές, υλικά και εφαρμογές χειροτεχνίες. Στο τέλος ο κάθε μαθητής συνθέτει, κατασκευάζει και εφαρμόζει μια δική του πρόταση διακόσμησης, βασισμένη σε ένα σενάριο που του δίνεται μιας υποθετικής εκδήλωσης.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
-Τύποι Εκδηλώσεων και πελατών
-Τεχνικές σύνθεσης και συνδυασμών
-Μεθοδολογίες στυλιστικών & θεματικών συνθέσεων
-Υλικά, χρώματα, υφές και μοτίβα που συνθέτουν τα στυλ
-Ο ρόλος της χρωματολογίας και των τάσεων διακόσμησης
-Πλάνο χώρου εκδηλώσεων και η σημασία του red thread
-Χειροτεχνίες που βοηθούν στις εκδηλώσεις
-Decoupage, Spray & Scrapbooking
-Κόστος και χρονοδιάγραμμα
-Μια Εκδήλωση από τη θεωρία στην εφαρμογή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ
Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης των διδάκτρων τμηματικά (ανά μήνα ή ανά ενότητα) μέχρι την ολοκλήρωση του κάθε προγράμματος/ενότητας, όπως και η πληρωμή με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

220€ (180€ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας