Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Barista Basic

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΔΒΜ ΔΕΛΤΑ - Αθήνα
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Περιγραφή σεμιναρίου

Το επάγγελμα του Barista είναι πλέον ένα από τα δημοφιλέστερα, με μεγάλη ζήτηση στην αγορά της εστίασης. Το Barista basic είναι ένα ταχύρυθμο σεμινάριο 20 ωρών, που σκοπό έχει να μεταδώσει στους υποψήφιους επαγγελματίες στο χώρο του καφέ βασικές γνώσεις που αφορούν στην άριστη παρασκευή ζεστού και κρύου καφέ και άλλων ροφημάτων.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 5 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 15 ώρες πρακτικής εκπαίδευσης. Στο τελευταίο μέρος του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν στο πώς μπορούν να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά σε συνθήκες που μπορεί να προκύψουν στο μελλοντικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Συμπεριλαμβάνονται εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής διδακτικές ενότητες:
Επαγγελματική μηχανή, εξαρτήματα, συντήρηση, καθαρισμός
Ποικιλίες καφέ και coffee tasting
Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων
Βασικές αρχές latte art

Πληροφορίες συμμετοχής

*Για τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ισχύει έκπτωση στα δίδακτρα. Ειδικές τιμές ισχύουν επίσης για ανέργους, φοιτητές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με την επίδειξη του αντίστοιχου δικαιολογητικού.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 6-7 άτομα). Το σεμινάριο είναι πρακτικό και οι μαθητές εξασκούνται συνεχώς στην παρασκευή του καφέ.

Ημέρες & Ώρες υλοποίησης: Δευτέρα – Τετάρτη 17:00 – 21:30

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες παραλαμβάνουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, το οποίο είναι Πιστοποιημένο από τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ*) με Κωδικό Αδείας: 2000099.

*Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα. Αποτελεί το διάδοχο φορέα της συγχώνευσης του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.), του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.Κ.Ε.Π.Ι.Σ.) και του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Κ.Ε.Π.).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.