Κατηγορία:
Ψυχολογία, Δικαστική Ψυχολογία

Criminal Profiling

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Webseminars
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
08/08/2021
4 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Θωμάς Μερσινιάς, Κλινικός Ψυχολόγος , Κάτοχος Certificate στη Δικαστική Ψυχολογία – Εγκληματολογία (DEREE American College of Greece), Certificate in Forensic Psychology / Witness Investigation (University of Leicester,UK), Statement of Achievement in Forensic Science & Criminal Justice (University of Leicester,UK), Diploma in Criminology & Profiling (IOA), Criminal Profiling Specialist (IST LLU , Arizona US).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε Ψυχολόγους , Δικηγόρους, Εγκληματολόγους, Σώματα Ασφαλείας. Σε Φοιτητές,Κοινωνικούς Λειτουργούς, Σωφρονιστικούς, Security. Σε κοινό που ενδιαφέρεται για το αντικείμενο.

ΣΚΟΠΟΣ

Γιατί να προτιμήστε το σεμινάριο Criminal Profiling του WebSeminars;
Γιατί είμαστε οι πρώτοι που το παρέχουμε στην Ελλαδα, και μάλιστα online. Ο εισηγητής του σεμιναρίου έχει ευρεία εκπαίδευση στο σύνολο της επιστήμης της Εγκληματολογίας και της Ψυχολογίας και η επιμόρφωση του είναι συνεχής, ώστε να σας παρέχει ύλη ενημερωμένη κι εναρμονισμένη πάντα με τις διεθνείς εξελίξεις στην συγκεκριμένη επιστήμη.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Criminal Profiling, είναι ο κλάδος της Εγκληματολογικής Ψυχολογίας που ασχολείται με τα ψυχολογικά ευρήματα εκείνα, που βοηθούν στον σχηματισμό προφίλ βασικού υπόπτου για ένα έγκλημα ή μια σειρά εγκλημάτων , βάσει συγκεκριμένων σχεδίων (patterns) συμπεριφορών του. Είναι δηλαδή ο κλάδος της Επιστήμης που αναπτύσει τον προσδιορισμό της ταυτότητας άγνωστου δράστη, βάσει συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

Α' ΕΝΟΤΗΤΑ
Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟ CRIMINAL PROFILING/ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ CRIMINAL PROFILING/ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ : Αναλύεται η γέννηση και η ιστορική πορεία του Criminal Profiling και των επιστημών της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, η συνδεσιμότητα του με τις επιστήμες της Ψυχολογίας και Εγκληματολογίας, οι βασικές σχολές συμπεριφοράς και η ανάλυση των επι μέρους στοιχείων τους που οδηγούν στο ψυχογράφημα του δράστη.

Β' ΕΝΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΛΥΣΗ MODUS OPERANDI ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΔΡΑΣΤΗ / ΟΙ 4 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΟ CRIMINAL PROFILING/ ΤΑ 5 ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΚΙΑΓΡΑΦΙΣΗΣ ΠΡΟΦΙΛ / ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ CRIMINAL PROFILING/ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ : Αναλύεται η Μεθοδολογία δράσης και τα χαρακτηριστικά Υπογραφής του δράστη, η τεχνική των 4 βασικών προσεγγίσεων , η διαδικασία και τα βήματα σκιαγράφισης, τα προβλήματα του criminal profiling και οδηγός καριέρας profiler .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Μέσω πλατφόρμας E-Learning σε παρακολούθηση OnDemand (σε μέρα και ώρα που βολεύει εσάς).

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 100€

Δίδεται ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

*Εγγραφές δεκτές μέχρι συμπλήρωσης αριθμού θέσεων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(Βλ. Πληροφορίες Συμμετοχής)

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας