Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εξειδικευμένα Σεμινάρια Αλλεργιογόνα – Επισήμανση Τροφίμων (Κανονισμός 1169/2011)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΔΒΜ2
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Εργαζομένους σε όλη την αλυσίδα τροφίμων που εμπλέκονται στην Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων
Υπευθύνους και Συντονιστές Ασφάλειας Τροφίμων
Μέλη της Ομάδας Τροφίμων
Συμβούλους ΣΔΑΤ
Τεχνολόγους Τροφίμων
Άτομα που εργάζονται σε επιχειρήσεις επισιτισμού
Διαιτολόγους/Διατροφολόγους
Κτηνιάτρους
Φοιτητές/τριες του κλάδου των τροφίμων
Άλλους ενδιαφερόμενους που έχουν σχέση με την Ποιότητα Έρευνας και Ανάπτυξης, Παραγωγή και Νομοθεσία Τροφίμων

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάλυση και η ερμηνεία των απαιτήσεων του Κανονισμού 1169/2011. Επιπλέον εξηγούνται οι ισχυρισμοί διατροφής που διατυπώνονται στα τρόφιμα (Καν 1924/2006) καθώς και οι συγκριτικοί ισχυρισμοί διατροφής όπως επίσης και αναλύονται τα περιγράμματα θρεπτικών χαρακτηριστικών!
Το σεμινάριο περιλαμβάνει παραδείγματα και ασκήσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η επισήμανση των τροφίμων σε συνδυασμό με την αναγραφή των αλλεργιογόνων αναλύεται διεξοδικά με τον Κανονισμό 1169/2011, που τέθηκε σε ισχύ από τον Δεκέμβριο 2014. Το σεμινάριο επεξηγεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω κανονισμού για τα προσυσκευασμένα και μη προσυσκευασμένα τρόφιμα (αναγραφή αλλεργιογόνων, προσθέτων, διατροφική δήλωση κ.α.) Επιπλέον εξηγούνται οι ισχυρισμοί διατροφής που διατυπώνονται στα τρόφιμα (Καν 1924/2006) καθώς και οι συγκριτικοί ισχυρισμοί διατροφής όπως επίσης και αναλύονται τα περιγράμματα θρεπτικών χαρακτηριστικών.
Αναλύονται και κατηγοριοποιούνται οι ισχυρισμοί υγείας σύμφωνα με τον Κανονισμό 432/2012 καθώς εξηγούνται οι ειδικοί όροι χρήσης των ισχυρισμών υγείας.

Η διατροφική ετικέτα, καθώς και οι επιτρεπόμενοι ισχυρισμοί Διατροφής και Υγείας αποτελούν σημαντική πηγή πληροφόρησης του καταναλωτή σε σχέση με τα προϊόντα που καταναλώνει, αρκεί να είναι με ακρίβεια και σωστά υπολογισμένα από τον παρασκευαστή του τροφίμου. Η σήμανση των τροφίμων είναι ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο αφορά όλες τις βιομηχανίες / επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού 1169/2011, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και να επιβιώσουν στον ανταγωνιστικό χώρο της αγοράς.

Οφέλη προγράμματος
Να ενημερωθείτε για τις αλλαγές της νομοθεσίας, για τις οδηγίες και τους κανονισμούς που καταργούνται.
Να αντιληφθείτε τις ευθύνες που έχετε ως επιχείρηση απέναντι στους καταναλωτές.
Να κατανοήσετε την αναγκαιότητα της ορθής σήμανσης και τη σπουδαιότητα της ενημέρωσης των καταναλωτών.
Να παρουσιάσετε ορθές ετικέτες τροφίμων σύμφωνες με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας (ονομασία τροφίμων, κατάλογος συστατικών, διατηρησιμότητα, διατροφική δήλωση).

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές προγράμματος
Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος θα παραλάβετε Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Απασχόλησης, Πιστοποιημένο ΚΔΒΜ2 από τον ΕΟΠΠΕΠ του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π. 10718-07).

Δυνατότητα συμμετοχής καταρτιζομένων από όλη την Ελλάδα, μέσω σύγχρονης τηλεκατάρτισης (e-learning).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.