Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Θέματα διαγνωστικής αξιολόγησης και ψυχοπαθολογίας: από τις πρώιμες αλληλεπιδράσεις ως την εφηβεία

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Συντονιστής/επιστημονικός υπεύθυνος: Γ. Αμπατζόγλου, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Α.Π.Θ., Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Υπηρεσίας Γ΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής Ν/Σ ΑΧΕΠΑ. Επιστημονική επιτροπή:
Μ. Φαϊτάκης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής ΕΣΥ, Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Κεντρικού Τομέα
Σ. Αμοιρίδου, Παιδοψυχίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Ζ. Παπαληγούρα, Καθηγήτρια Ψυχολογίας Α.Π.Θ.

ΣΚΟΠΟΣ

Στόχος του προγράμματος: Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα απευθύνεται σε επιστήμονες της ψυχικής υγείας (παιδοψυχιάτρους, ψυχιάτρους, κλινικούς, σχολικούς και αναπτυξιακούς ψυχολόγους, ψυχολόγους με κλινική εμπειρία) σε επαγγελματίες - εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, της ψυχικής υγείας, της κοινωνικής εργασίας και της εκπαίδευσης (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, βρεφονηπιοκόμους, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, παιδιάτρους-αναπτυξιολόγους, νοσηλευτές) και σε απόφοιτους των αντίστοιχων σχολών.
Η κλινική ή παιδαγωγική εμπειρία με παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους μπορεί δηλωθεί στην αίτηση συμμετοχής, αλλά δεν αποτελεί βασική προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Αποτελεί κατά βάση ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης στην κλινική εργασία (κλινική μέθοδος και κλινική σκέψη) και στοχεύει στην απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων και δεξιοτήτων εκπαιδεύοντας τους συμμετέχοντες σε μια ψυχοδυναμική οπτική και μια ψυχοθεραπευτική ευαισθητοποίηση. Επιπλέον στοχεύει σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία εξασφαλίζεται από έναν κύκλο επιλεγόμενων μαθημάτων από ποικίλα επιστημονικά πεδία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο ΣYMEΠΕ οργανώνει στα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 το 1ο έτος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Θέματα διαγνωστικής αξιολόγησης και ψυχοπαθολογίας: από τις πρώιμες αλληλεπιδράσεις ως την εφηβεία» και για το 2018-2019, το 2ο έτος με τίτλο «Θέματα θεραπείας στην Παιδοψυχιατρική: ψυχοδυναμικές προσεγγίσεις». Το πρόγραμμα κάθε έτους είναι αυτοτελές. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του ενός ή και των δύο ετών.

1ο ΕΤΟΣ: Θέματα Διαγνωστικής Αξιολόγησης και Ψυχοπαθολογίας: από τις πρώιμες αλληλεπιδράσεις ως την εφηβεία.
Το 1ο έτος περιλαμβάνει
α) τον βασικό κορμό μαθημάτων
β) τρία επιπλέον μαθήματα τον χρόνο, που επιλέγονται από τους τρέχοντες κύκλους διαλέξεων ή εργαστηρίων του ΣΥΜΕΠΕ κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους (Νοέμβριος 2017 – Ιούνιος 2018).

Οργάνωση του προγράμματος
Α) Ο βασικός κορμός ο οποίος είναι υποχρεωτικός για όλους τους συμμετέχοντες, πραγματοποιείται με τη μορφή διήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος, κατά κανόνα τη δεύτερη Παρασκευή και το Σάββατο κάθε μήνα (Νοέμβριος 2017- Ιούνιος 2018).
Β) Οι ημέρες και ώρες των τριών υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν προσεχώς με το πρόγραμμα των κύκλων διαλέξεων και εργαστηρίων του ΣΥΜΕΠΕ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι οι εξής: 3 & 4 Νοεμβρίου 2017, 8 και 9 Δεκεμβρίου 2017, 12 & 13 Ιανουαρίου 2018, 9 & 10 Φεβρουαρίου 2018, 9 & 10 Μαρτίου 2018, 20 & 21 Απριλίου 2018, 11 & 12 Μαΐου 2018 και 8 & 9 Ιουνίου 2018.

Για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης απαιτείται η υποχρεωτική παρακολούθηση των μαθημάτων (βασικός κορμός και 3 επιλεγόμενα μαθήματα).

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων : 25 άτομα.

Κόστος συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής του βασικού κορμού του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 350 ευρώ + 24% ΦΠΑ = 440 ευρώ. Η καταβολή του ποσού αυτού γίνεται ως εξής: Η πρώτη δόση 200 € μπορεί να κατατεθεί στη συνάντηση του Νοεμβρίου ή του Δεκεμβρίου 2017. Η εξόφληση (240) τον Ιανουάριο του 2018.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

440 ευρώ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας