Κατηγορία:
Τουρισμός / Μαγειρική, Bar

Bartending

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EUROTraining
ΑΘΗΝΑ
27/09/2021
25 ώρες
ΒΟΛΟΣ
27/09/2021
25 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Παύλος Λούλης
Βραβεύθηκε ως 1ος Bartender της Χρονιάς για το 2017 σε κλασικά Cocktails
και ως 2ος Bartender της Χρονιάς για το 2015.
Το 2015 και το 2017 βραβεύθηκε για την καλύτερη γαρνιτούρα σε Cocktails.
Είναι ένας από τους καταξιωμένους bartender στον Ευρωπαϊκό χώρο και έχει εργαστεί ως Ambassador Bartender στο SHATLER’s.
Έχει εργαστεί σε γνωστά bar της Αθήνας και με πολλά Guest σχεδόν σε όλη την Ελλάδα όπως και στο εξωτερικό..Ο Παύλος Λούλης εκτός από εκπαιδευτής bartending στη EUROTraining, εκπροσώπισε την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό Bartending στην Κοπεγχάγη.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του bartending χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο. Σε ήδη επαγγελματίες που θέλουν να εξειδικευτούν σε διαφόρων ειδών cocktail αλλά και στις τεχνικές παρασκευής τους, πιστοποιώντας παράλληλα και τις γνώσεις τους. Τέλος άτομα που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη του bartending σαν χόμπι.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει την τεχνογνωσία μέσω της πρακτικής εξάσκησης, σε επαγγελματικό εργαστήριο εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία που χρησιμοποιεί κάθε Bartender. Η εξοικείωση με τον χώρο του Bar είναι πολύ σημαντική, με σκοπό ο αρχάριος που θα ασχοληθεί με το κλάδο να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία με τα επαγγελματικά εργαλεία και τα διάφορα είδη αλκοολούχων ποτών. Με την γνώση που θα αποκτήσει, θεωρητική και πρακτική, θα γεμίσει σιγουριά χτίζοντας την βάση για την επαγγελματική του σταδιοδρομία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μάθε την τέχνη του bartending

Η έννοια του Barman ως επάγγελμα ουσιαστικά γεννιέται μετά την λήξη της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική το 1933. Μέχρι τότε τα κρυφά Bar (η αλλιώς κίνημα speakeasy) ήταν εκείνα που σέρβιραν το αλκοόλ και δημιουργούσαν ένα ρεύμα και μια φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Το bartending πλέον δεν είναι μια απλή ανάμειξη αλκοολούχων ποτών, το bartending έχει αναχθεί σε τέχνη, ειδικά στην Ελλάδα με τα αναρίθμητα Bar, όλων των ειδών (speakeasy, cocktail bar, tiki bar, baba au rum κ.α.). Η ανάγκη αυτή, της εξέλιξης στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει τους καταξιωμένους μας επαγγελματίες σε πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε εγχώριους, Ευρωπαϊκούς ακόμα και Παγκόσμιους διαγωνισμούς και ανοίγει θέσεις εργασίας στα bar εντός των πόλεων, στα Bar των ξενοδοχείων αλλά και των νησιών μας, που πολλοί επιλέγουν να εργαστούν για καλοκαιρινή σεζόν.Θα ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό και υπεύθυνο barman. Θα μάθετε όλα τα είδη των ποτών και τα αποστάγματα, ενότητα αναπόσπαστη από το σεμινάριο, η βάση του επαγγέλματος. Θα γνωρίσετε όλα τα επαγγελματικά σκεύη, εργαλεία και είδη ποτηριών και ποιο ποτό ή cocktail μπαίνει στο καθένα. Τέλος θα κάνετε στην πράξη όλες τις τεχνικές παρασκευής cocktail δημιουργώντας πάνω από 25 κλασσικές συνταγές επιλέγοντας τη σωστή γαρνιτούρα δίνοντας έμφαση στο speed bartending (ταχύτητα στο σερβίρισμα και την Παρασκευή).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ BASIC BARTENDING

1. Βασικές Αρχές Bartending
Περιγραφή επαγγέλματος
Δεξιότητες
Υποχρεώσεις – ευθύνες – κανόνες
Προσωπικότητα – Χαρακτηριστικά
Πρώτες ύλες και προϊόντα

2. Ποτογνωσία
Αποστάγματα και τρόποι παρασκευής
Whiskey
Rum
Gin
Vodka
Tequila
Brandy
Liqueurs

3. Mixology
Απαραίτητες γνώσεις Cocktails
Εργαλεία
Είδη ποτηριών
Ανάμειξη των ποτών στην διάρκεια του χρόνου
Τεχνικές ανάμειξης
Σωστή επιλογή γαρνιτούρας

4. Παρασκευή κλασικών συνταγών Cocktails
Whiskey Cocktails
Gin Cocktails
Vodka Cocktails
Tequila Cocktails
Brandy Cocktails
Rum Cocktails

5. Εξυπηρέτηση πελατών και ταχύτητα
Εμφάνιση
Τεχνικές πωλήσεων
Speed bartending (ταχύτητα)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια
25 ώρες (5 μέρες)
5 ώρες / μέρα

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας