Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Bartending

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
EUROTraining

Εισηγητής

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο κ. Λευτέρης Δημούλης, ο οποίος διαθέτει εικοσαετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Είναι πιστοποιημένος Barista & Bartender με επαγγελματική προϋπηρεσία σε χώρους, όπως το Gazarte, το Soleto, το Moby All Day Bar κ.α.
Πλέον δραστηριοποιείται ως Bar Manager, αναλαμβάνοντας την οργάνωση και την λειτουργία χώρων εστίασης γνωστών αλυσίδων, αλλά και εκπαιδευτής / πωλητής σε μεγάλη εισαγωγική εταιρία ποτού.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του bartending χωρίς να έχουν εμπειρία στο αντικείμενο. Σε ήδη επαγγελματίες που θέλουν να εξειδικευτούν σε διαφόρων ειδών cocktail αλλά και στις τεχνικές παρασκευής τους, πιστοποιώντας παράλληλα και τις γνώσεις τους. Τέλος άτομα που θέλουν να εξασκήσουν την τέχνη του bartending σαν χόμπι.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να προσφέρει την τεχνογνωσία μέσω της πρακτικής εξάσκησης, σε επαγγελματικό εργαστήριο εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία που χρησιμοποιεί κάθε Bartender. Η εξοικείωση με τον χώρο του Bar είναι πολύ σημαντική, με σκοπό ο αρχάριος που θα ασχοληθεί με το κλάδο να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπειρία με τα επαγγελματικά εργαλεία και τα διάφορα είδη αλκοολούχων ποτών. Με την γνώση που θα αποκτήσει, θεωρητική και πρακτική, θα γεμίσει σιγουριά χτίζοντας την βάση για την επαγγελματική του σταδιοδρομία

Περιγραφή σεμιναρίου

Μάθε την τέχνη του bartending

Η έννοια του Barman ως επάγγελμα ουσιαστικά γεννιέται μετά την λήξη της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική το 1933. Μέχρι τότε τα κρυφά Bar (η αλλιώς κίνημα speakeasy) ήταν εκείνα που σέρβιραν το αλκοόλ και δημιουργούσαν ένα ρεύμα και μια φιλοσοφία η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Το bartending πλέον δεν είναι μια απλή ανάμειξη αλκοολούχων ποτών, το bartending έχει αναχθεί σε τέχνη, ειδικά στην Ελλάδα με τα αναρίθμητα Bar, όλων των ειδών (speakeasy, cocktail bar, tiki bar, baba au rum κ.α.). Η ανάγκη αυτή, της εξέλιξης στην Ελλάδα, έχει οδηγήσει τους καταξιωμένους μας επαγγελματίες σε πολλές διακρίσεις και συμμετοχές σε εγχώριους, Ευρωπαϊκούς ακόμα και Παγκόσμιους διαγωνισμούς και ανοίγει θέσεις εργασίας στα bar εντός των πόλεων, στα Bar των ξενοδοχείων αλλά και των νησιών μας, που πολλοί επιλέγουν να εργαστούν για καλοκαιρινή σεζόν.Θα ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν έναν καλό και υπεύθυνο barman. Θα μάθετε όλα τα είδη των ποτών και τα αποστάγματα, ενότητα αναπόσπαστη από το σεμινάριο, η βάση του επαγγέλματος. Θα γνωρίσετε όλα τα επαγγελματικά σκεύη, εργαλεία και είδη ποτηριών και ποιο ποτό ή cocktail μπαίνει στο καθένα. Τέλος θα κάνετε στην πράξη όλες τις τεχνικές παρασκευής cocktail δημιουργώντας πάνω από 25 κλασσικές συνταγές επιλέγοντας τη σωστή γαρνιτούρα δίνοντας έμφαση στο speed bartending (ταχύτητα στο σερβίρισμα και την Παρασκευή).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ BASIC BARTENDING

1. Βασικές Αρχές Bartending
Περιγραφή επαγγέλματος
Δεξιότητες
Υποχρεώσεις – ευθύνες – κανόνες
Προσωπικότητα – Χαρακτηριστικά
Πρώτες ύλες και προϊόντα

2. Ποτογνωσία
Αποστάγματα και τρόποι παρασκευής
Whiskey
Rum
Gin
Vodka
Tequila
Brandy
Liqueurs

3. Mixology
Απαραίτητες γνώσεις Cocktails
Εργαλεία
Είδη ποτηριών
Ανάμειξη των ποτών στην διάρκεια του χρόνου
Τεχνικές ανάμειξης
Σωστή επιλογή γαρνιτούρας

4. Παρασκευή κλασικών συνταγών Cocktails
Whiskey Cocktails
Gin Cocktails
Vodka Cocktails
Tequila Cocktails
Brandy Cocktails
Rum Cocktails

5. Εξυπηρέτηση πελατών και ταχύτητα
Εμφάνιση
Τεχνικές πωλήσεων
Speed bartending (ταχύτητα)

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια
25 ώρες (5 μέρες)
5 ώρες / μέρα

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.