Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οι νέες τάσεις Interior Styling & Χρωματικών συνδυασμών 2020/21 (Κατοικία – Επαγγελματικοί/Κοινωνικοί χώροι)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
IN-DESIGN
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Μόδα / Αισθητική

Εισηγητής

Δρ. ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ
Διδάκτωρ Παν/μιου Εδιμβούργου, Τμήματος Τεχνών. Έχει σπουδάσει Interior Design και Visual Studies στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου συνεχίζοντας σε μεταπτυχιακές σπουδές M-Phil και διδακτορικό στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύεται σε θέματα πρόγνωσης στιλιστικών και χρωματικών τάσεων στους τομείς της διακόσμησης όπως και οπτικής προώθησης & επικοινωνίας. Έχει εργαστεί στους τομείς Visual Merchandising και Styling σε εταιρείες στη Μ. Βρετανία και στην Ελλάδα και συνεχίζει να συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά γραφεία σε ιδέες διακόσμησης και styling εσωτερικών χώρων. Αυτήν την εποχή είναι σε συνεργασία με το γραφείο LOCI architects ως Interior Stylist. Στον εκπαιδευτικό τομέα έχει συνεργαστεί με το ΤΕΙ Αθηνών (τομέας Διακοσμητικών Εφαρμογών), με το Falkirk College of Art και το Edinburgh College of Art (τομέας Design & Visual studies) και από το 2012 συνεργάζεται με το UKFC ως υπεύθυνη για την εκπαίδευση μαθητών σε τομείς Design & Αρχιτεκτονικής (επίπεδο Foundation).
Είναι ιδρύτρια του in-design seminars με εξειδίκευση στην εκπαίδευση επαγγελματιών στα θέματα design, αισθητικής ταυτότητας και styling, έχοντας από το 2008 εκπαιδεύσει πάνω από 2000 επαγγελματίες, όπως και προσωπικό εταιρειών (Β2Β συνεργασίες) από τους χώρους της κατασκευής και διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, του εμπορίου, της μόδας και του προϊοντικού σχεδιασμού. Ενημερώνεται συνεχώς σχετικά με την εξέλιξη των τάσεων στους τομείς design με παρακολούθηση σεμιναρίων, με επισκέψεις σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και με συνεργασία με την NCS και την Colour Hive, αλλά και με άλλες εταιρείες από τον εμπορικό χώρο.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα και έχει βραβευτεί για το ερευνητικό της έργο (Alexander S. Onassis Award, Andrew Grant Award, Olympic Studies Centre Award), συμμετέχει σε συνέδρια και είναι μέλος ερευνητικών ομάδων. Σκοπός της είναι να ενδυναμώσει ανθρώπους με δημιουργική σκέψη, μέσω της επίκαιρης και τεκμηριωμένης γνώση με εστίαση στην ιδιαιτερότητα και στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα αυτή μπορεί να βοηθήσει επαγγελματίες από τους τομείς του design, της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης, του interior styling, των visual merchandising και visual communication (εφαρμογή γραφιστικής), όπως και από τους τομείς του εμπορίου, του στολισμού εκδηλώσεων και τη χειροτεχνία. Μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμη σε μαθητές μας που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια μας στο παρελθόν και θα ήθελα να ανανεώσουν τις γνώσεις τους στις σύγχρονες τάσεις και στην εφαρμογή αυτών στη διακόσμηση και το χώρο. ΕΠΙΠΕΔΟ (Αρχάριο – Αρκετά εξειδικευμένο)

Σκοπός

Η ανάλυση των τάσεων μέσα από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης έχει σαν στόχο να βοηθήσει τον κάθε μαθητή στη δημιουργία μιας δικής του σχέσης με αυτές και έτσι να τον εμπνεύσει στη δημιουργία της δικής του σύνθεσης χρωμάτων, υλικών, υφών και μορφών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Από τις 10/3/2020 έχουμε σταματήσει το πρόγραμμα των μαθημάτων μας, ύστερα από υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, λόγω εξάπλωσης του Κορωνοϊού. Οι ημερομηνίες που αναγράφονται δεν ισχύουν. Όταν οριστεί η επαναλειτουργία μας, θα ορίσουμε τις νέες ημερομηνίες.

Η ημερίδα αυτή ασχολείται με τις νέες τάσεις διακόσμησης και Interior styling, αναλύοντας τις τάσεις σε χρώματα, υφές, υλικά, γραμμές επίπλων έτσι όπως παρουσιάζονται από τους σημαντικούς προγνώστες τάσεων και από διαφορετικές πηγές ενημέρωσης (περιοδικά, άρθρα, διεθνείς οργανισμούς, εκθέσεις). Στόχος δεν είναι μόνο η ενημέρωση και η ‘τυφλή’ απομίμηση των στοιχείων που παρουσιάζουν οι προγνώστες μέσα από τις ιδέες και προτάσεις τους, αλλά η κατανόηση του ‘γιατί’ προβάλλονται οι συγκεκριμένες τάσεις, ψυχολογώντας τη συμπεριφορά του ανθρώπου στο χώρο (πελάτη/καταναλωτή) και προσαρμόζοντας τις τάσεις στα τοπικά δεδομένα αλλά και στο δικό μας ρόλο (ως ιδιώτες και επαγγελματίες) σε σχέση με αυτές. Στο τέλος ο κάθε μαθητής καλείται να σκεφτεί μια δική του πρόταση συνδυασμών, μέσω moodboard/sampleboard.

Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση μιλούν για τα Warm Neutrals, ουδέτερες αποχρώσεις οι οποίες συνδυάζονται με πιο ακατέργαστα υλικά και vintage υφές. Επιπλέον τα σχήματα και οι γραμμές του Bauhaus 100 είναι γεγονός. Τα μεγάλα σχήματα, οι γεωμετρικές γραμμές και τα επαναλαμβανόμενα σχήματα επανέρχονται σε συνδυασμό αυτή τη φορά με πιο παστέλ και απαλά χρώματα.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
- Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση και το Interior Styling σήμερα
- Τάσεις Interior Styling & Χρωματικών συνδυασμών για το 2020/21και 2021/22
- Νέα χρώματα, υλικά, νέες υφές και μοτίβα
- Ψυχολογία και σύγχρονο lifestyle
- Δημιουργία moodboard/sampleboard με τις νέες τάσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

ΥΛΗ
Η ύλη δίνεται σε μορφή σημειώσεων, αλλά και ηλεκτρονικά. Οι μαθητές επίσης λαμβάνουν και τα αρχεία των φωτογραφίσεων των εργασιών τους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Ύστερα από μια προκαταβολή που δίνεται με την εγγραφή για την εξασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο, τα δίδακτρα εξοφλούνται μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Υπάρχει δυνατότητα πληρωμής με κάρτα (POS). Επίσης δίνεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για τους επαγγελματίες και για τις εταιρείες.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης ‘Δια Βίου Μάθησης 1’- ΕΟΠΠΕΠ.

Είναι η 2η ημέρα του 2-ήμερου σεμιναρίου. Σε περίπτωση που θέλετε να λάβετε μέρος και στις δυο μέρες το κόστος αναπροσαρμόζεται στα: 120 Eυρώ (100 Ευρώ για τους παλιούς μαθητές μας, για φοιτητές/ανέργους και για 2 ή παραπάνω εγγραφές)

Κόστος Συμμετοχής

60€
50€ για τους παλιούς μαθητές μας, ανέργους/φοιτητές ή για 2 ή περισσότερες εγγραφές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.