Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Digital & Social Media Marketing

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
AKTO - Art & Design
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Digital Marketing

Εισηγητής

Γιάννης Αγγελάκης: Ο Γιάννης Αγγελάκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Από το 1997 δραστηριοποιείται συστηματικά στον τομέα των digital & interactive media. Έχει διατελέσει Διευθυντής Μάρκετινγκ στις εφημερίδες Καθημερινή και Αποκαλύψεις, καθώς και στέλεχος στην Forthnet σε θέσεις Εμπορικής Ανάπτυξης Υπηρεσιών και Στρατηγικού Σχεδιασμού της εταιρίας. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εμπορικού σχεδιασμού και ανάπτυξης μέσω ψηφιακών υποδομών. Διαθέτει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία εκπαιδεύοντας στελέχη εταιριών και σπουδαστές πάνω σε θέματα ψηφιακού marketing και κάνει συχνά mentoring σε νέους φοιτητές με διαλέξεις σε παν/μια ή ανοιχτά event. Έχει ιδρύσει την εταιρία Engage Media Greece, ενώ είναι Διευθυντής Μάρκετινγκ στην εταιρία πληροφορικής Data Consulting.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη επικοινωνίας, marketing, δημοσίων σχέσεων, αλλά και σπουδαστές ή αποφοίτους σχολών σε αντίστοιχα αντικείμενα, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να προωθήσουν την εταιρεία τους, σε στελέχη επιχειρήσεων που επιδιώκουν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα τους, σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν digital skills, σε κάθε εργαζόμενο που στοχεύει στην επιμόρφωση ή σε νέα καριέρα στον τομέα του digital marketing και τέλος σε web designers και σε διαχειριστές ή ιδιοκτήτες ιστοσελίδων & e-shops.

Σκοπός

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να σχεδιάζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική Digital Mkt, να ελέγχουν και να εφαρμόζουν τεχνικές SEO για να βελτιστοποιήσουν έναν ιστότοπο ή ένα e-shop με στόχο καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης Google, Yahoo και Bing.
  • Να σχεδιάζουν ολοκληρωμένη στρατηγική Social Media Marketing.
  • Nα δημιουργούν αποτελεσματικές διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, YouTube, Pinterest, να διαχειρίζονται το αντίστοιχο περιεχόμενο και να παρακολουθούν στατιστικά στοιχεία.
  • Να δημιουργούν αποτελεσματικές διαφημίσεις κειμένου στο δίκτυο αναζήτησης (search ads) της Google.
  • Να ολοκληρώνουν email campaigns και να δημιουργούν δίκτυο ψηφιακών πωλητών μέσω Affiliate Marketing.
  • Nα σχεδιάζουν την στρατηγική online video marketing, να παρακολουθούν τα στατιστικά μιας ιστοσελίδας, να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις για να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (E-shop) και να εφαρμόζουν αποτελεσματικές τακτικές e-commerce για να αυξήσουν την κερδοφορία του.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το πρόγραμμα Digital & Social Media Marketing του ΑΚΤΟ, διάρκειας 100 ωρών, εισάγει τους συμμετέχοντες στη φιλοσοφία και στις τεχνικές του ψηφιακού marketing και των social media.

Συνοπτικό Πρόγραμμα Σπουδών
1. Αρχές του Digital Marketing και Digital Content Marketing
Η κατανόηση των βασικών αρχών του ψηφιακού περιεχομένου αποτελεί κεντρικό πυλώνα για την επιτυχία κάθε ενέργειας μάρκετινγκ στο ψηφιακό περιβάλλον. Η ενότητα παρέχει ολοκληρωμένη γνώση του ορθού τρόπου χρήσης του ψηφιακού περιεχομένου σε όλα τα online κανάλια προκειμένου να αποκτηθούν δυνητικοί πελάτες (leads) και να ικανοποιηθεί το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε.

2. Email Marketing – Δημιουργία σύγχρονων email με μορφή ιστοσελίδας & τεχνικές προβολής με e-mail
Η ενότητα ξεδιπλώνει όλες τις πτυχές του email ως ένα από τα αποτελεσματικότερα εργαλεία του ψηφιακού μίγματος προβολής. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν να δημιουργούν καμπάνιες email σε μορφή ιστοσελίδας και θα διδαχθούν όλα τα μυστικά του email για την αύξηση των δυνητικών πελατών, των πωλήσεων και την ανάπτυξη σχέσεων με τους πελάτες. Επίσης θα εξειδικευθούν στη δημιουργία πειστικού ψηφιακού περιεχομένου που αυξάνει το conversion rate κάθε προωθητικής ενέργειας.

3. SEO (Search Engine Optimization) – Πρώτη θέση της ιστοσελίδας σας στις Μηχανές Αναζήτησης
To SEO αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της online επιτυχίας για κάθε επιχείρηση. Η ενότητα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα μυστικά του αλγορίθμου με τα οποία λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης (search engines) και ειδικότερα η Google και θα μάθετε όλες τις τεχνικές με τις οποίες θα πρέπει να γίνεται η σχεδίαση, η ανάπτυξη, η προώθηση και η συντήρηση των ιστοσελίδων, προκειμένου να αποκτήσουν την υψηλότερη θέση στη κατάταξη των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο.

4. Διαφήμιση στο internet – Διαφήμιση στη Google με Google Adwords
Η ενότητα θα παρουσιάσει όλα τα μυστικά για να μπορέσει κάποιος να ασχοληθεί με τη δημιουργία και προβολή διαφημίσεων στη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης την Google. Ο εκπαιδευόμενος θα κατανοήσει που και με ποιο τρόπο θα προβάλλονται οι διαφημίσεις του και στη συνέχεια μαθαίνοντας από την αρχή το adwords θα δημιουργήσει βήμα βήμα τις δικές του καμπάνιες με σωστό και δομημένο τρόπο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Goοgle. Θα εξοικειωθεί με όλα τα εργαλεία στόχευσης και δημιουργίας διαφημίσεων, σε όλα τα δίκτυα της Google.

5. Online Video Marketing – Ο έξυπνος τρόπος διαφοροποίησης της επιχείρησης
Με την ενότητα αυτή γίνεται κατανοητός ο ρόλος του video στο πλαίσιο της χρήσης των ψηφιακών εργαλείων προβολής, των βασικών αρχών λειτουργίας του και των ορθών πρακτικών σχεδίασης, ανάπτυξης και προβολής του για την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της στρατηγικής digital marketing. Αναλύονται τα βήματα στρατηγικής ανάπτυξης και χρήσης του σε συνέργεια με τα άλλα εργαλεία online marketing με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων, την ενδυνάμωση του brand awareness, τη δημιουργία δυνητικών πελατών – leads και την αύξηση των πωλήσεων.

6. Affiliate Marketing – Άμεση αύξηση των εσόδων σας
Στόχος της ενότητας η κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας του affiliate marketing ως ενός εκ των αποτελεσματικότερων εργαλείων του performance marketing και την εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε όλα τα εργαλεία, τις τεχνικές σχεδίασης και την ανάπτυξη στρατηγικής διαφημίσεων μέσω των δικτύων affiliate. Οι επιχειρηματίες θα μάθουν πως θα αυξήσουν άμεσα και χωρίς κόστος τις πωλήσεις τους online αλλά και οι ιδιώτες πως θα αυξήσουν εντυπωσιακά τα εισοδήματα τους μέσω διαδικτύου.

7. Δημιουργία Κερδοφόρου E-Shop – Κρίσιμες αποφάσεις πριν τη δημιουργία & μυστικά για την επιτυχία
Περιλαμβάνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να λάβει υπόψη του οποιοσδήποτε δραστηριοποιείται ή σκοπεύει να δημιουργήσει μια ηλεκτρονική επιχείρηση. Θα διδαχθείτε τα βήματα για την σωστή επιλογή πλατφόρμας και τεχνικών στοιχείων ανάπτυξης ενός e-shop, τις τακτικές marketing για την προώθηση της ηλεκτρονικής επιχείρησης και όλα τα μυστικά για την ικανοποίηση των πελατών και την αποτελεσματική εσωτερική λειτουργία του e-shop, εφαρμόζοντας όλες τις σχετικές διατάξεις της νομοθεσίας.

8. Online Communication and Social Media I
Στην ενότητα θα ασχοληθούμε τόσο με τα social media ως μέσα επικοινωνίας όσο και με τον νέο τρόπο σκέψης που έχει διαμορφωθεί μέσα απ’ αυτά τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι να μάθουμε να αξιοποιούμε τα social media δημιουργικά, ως εργαλεία επικοινωνίας και marketing, και να τα εντάσσουμε στη γενικότερη στρατηγική μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού.

9. Online Communication and Social Media II (Advanced Level)
Στρατηγική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία: Πόσο έχουν αλλάξει με την είσοδο των Social Media στη ζωή μας; Μπαίνουμε ακόμα πιο βαθιά στη λογική των νέων μέσων επικοινωνίας. Μαθαίνουμε να αξιοποιούμε νέους τρόπους διαφήμισης και προώθησης. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τις νέες ευκαιρίες. Μια δια δραστική ενότητα βασισμένη στη συνεργασία και τη συμμετοχή.

10. Case Studies
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με παρουσίαση και συζήτηση ομαδικών εργασιών, με την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευομένων, πάνω σε όλα τα εργαλεία στα οποία εκπαιδεύτηκαν.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Τρίτη  & Πέμπτη 18.00 - 22.00

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο απογεύματα την εβδομάδα, συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών, και με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης (ΑΚΤΟ Κατάρτιση, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας).

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.