Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜΟΝΤΕΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ R

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Χρηματοοικονομικά

Εισηγητής

Ο εισηγητής του προγράμματος είναι μέλος του Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου του Τορόντο με πολύχρονη εμπειρία, αλλά και εξειδικευμένη θεωρητική γνώση:
• Πέτρος Πεχλιβάνογλου, Επίκουρος Καθηγητής Institute of Health Policy Management and Evaluation – University of Toronto

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν ένα υπόβαθρο στα Οικονομικά της Υγείας, καθώς και βασικές γνώσεις Στατιστικής και Μαθηματικών. Οι ενδιαφερόμενοι δεν απαιτείται να έχουν εμπειρία στη χρήση του λογισμικού R, καθώς θα προσφερθεί εισαγωγή στο λογισμικό την πρώτη μέρα του Προγράμματος.

Σκοπός

Μαθηματικά μοντέλα λήψης αποφάσεων (ΜΛΑ) χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο στον τομέα των Οικονομικών της Υγείας για να ποσοτικοποιήσουν τις κλινικές και οικονομικές επιπτώσεις αποφάσεων. Τα μοντέλα αυτά γίνονται όλο και πιο εξειδικευμένα καθώς και βασίζονται όλο και περισσότερο σε στατιστικές και μαθηματικές μεθόδους (π.χ. Μέτα-Ανάλυση, Ανάλυση Αξίας της Πληροφορίας). Τα υπολογιστικά προγράμματα του εμπορίου που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τέτοιων ΜΛΑ, συχνά δεν είναι ικανά να προσαρτήσουν τέτοιες στατιστικές ή μαθηματικές μεθόδους στο πλαίσιο των μοντέλων λήψης αποφάσεων.
Το R είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα και παρέχει ένα ευέλικτο περιβάλλον όπου προηγμένες στατιστικές μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο πλαίσιο με ΜΛΑ διαφόρων επιπέδων περιπλοκότητας. Τα αποτελέσματα τέτοιων σύνθετων ΜΛΑ μπορούν, μέσω του R, να παρουσιαστούν σε ευπαρουσίαστα γραφήματα και πίνακες. Το γεγονός ότι το R είναι διαθέσιμο δωρεάν, αυξάνει τη διαφάνεια και τη δυνατότητα αναπαραγωγής και αναχρησιμοποίησης των ΜΛΑ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσω της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου, οργανώνει Πρόγραμμα Εξειδίκευσης, με τίτλο «Μοντελοποίηση λήψης αποφάσεων για οικονομική αξιολόγηση προγραμμάτων υγείας με τη χρήση του R», διάρκειας 21 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα καλύπτει το φάσμα των κάτωθι θεματικών ενοτήτων:
1. Εισαγωγή στο R
2. ΜΛΑ δέντρων αποφάσεων/ Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΜΛΑ
3. ΜΛΑ Markov
4. Αβεβαιότητα και ΜΛΑ
5. Ντετερμινιστικά / Στοχαστικά ΜΛΑ
6. Microsimulation ΜΛΑ
7. Προηγμένα θέματα ΜΛΑ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.