Κατηγορία:
Εκπαίδευση, Ειδική Αγωγή

ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Computer Start
ΑΘΗΝΑ
21/11/2019
ΑΘΗΝΑ
12/12/2019

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Σε γονείς, Εκπαιδευτικούς, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, φοιτητές Ψυχολογίας και Ψυχολόγους, παιδιά και εφήβους με Δ.Ε.Π-Υ.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μάθουν αρχικά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να αναγνωρίζουν τα πρωτογενή συμπτώματα της ΔΕΠ-Υ που επηρεάζουν τα παιδιά και αποτελούν βασικό παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της παραβατικής συμπεριφοράς, αλλά και στρατηγικές παρέμβασης για την αντιμετώπιση μαθητών με ΔΕΠ-Υ στην τάξη και προτεινόμενες δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η διάλεξη έχει σαν αντικείμενο τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα και για το πόσο η παρουσία της ενοχοποιείται για την παραβατική συμπεριφορά που ορισμένοι έφηβοι εκδηλώνουν.

Η παρουσίαση έχει οργανωθεί σε τρία μέρη.
• Στο πρώτο μέρος γίνεται αναφορά στον ορισμό της Δ.Ε.Π-Υ και στα συστατικά της.
• Στο δεύτερο μέρος γίνεται αναφορά στα αίτια της Δ.Ε.Π-Υ και στους παράγοντες που σχετίζονται με αυτή τη διαταραχή.
• Στο τρίτο μέρος λαμβάνει χώρα η θεραπεία και η παρέμβαση. Σε αυτό το σημείο παρουσιάζεται η θέσπιση στόχων και οι στρατηγικές παρέμβασης. Τέλος παραθέτονται μερικές προτεινόμενες δραστηριότητες.

Γονείς και Εκπαιδευτικοί συχνά δεν μπορούν να ερμηνεύσουν ότι η ΔΕΠ-Υ ενοχοποιείται πολύ συχνά για την παραβατική συμπεριφορά που εκδηλώνουν ορισμένοι έφηβοι και η οποία μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και ενώπιον της δικαιοσύνης. Η σχέση ανάμεσα στη ΔΕΠ-Υ και την παραβατική συμπεριφορά καταδεικνύεται τόσο από προοπτικές διαχρονικές έρευνες, στις οποίες παρακολουθούνται από την παιδική τους ηλικία άτομα με ΔΕΠ-Υ προκειμένου να διαπιστωθεί η εκδήλωση παραβατικής συμπεριφοράς στην εφηβεία και την ενηλικίωση, όσο και από αναδρομικές έρευνες, στις οποίες διερευνάται η πιθανότητα ύπαρξης ΔΕΠ-Υ στον πληθυσμό των ατόμων που έχουν εκδηλώσει παραβατική συμπεριφορά και έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια& εκπαιδευτικές υπηρεσίες σεμιναρίου
• Διάρκεια: 4 ώρες
• Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Υπουργείο Παιδείας
• Το Σεμινάριο επιδοτείτε μέσο ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%

Πιστοποίηση
Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας - Κε.Δι.Βι.Μ 1 COMPUTER START (Η Βεβαίωση σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας