Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Φυσιογνωμική και Προσωπική Επικοινωνία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΑΛΦΑ studies ΚΔΒΜ2 - Θεσσαλονίκη
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αρσινόη Δεληγιάννη
HIGHER NATIONAL DIPLOMA HND IN COUNSELING AND PSYCHOLOGY

Περιγραφή σεμιναρίου

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΉ
τα ψυχικά χαρακτηριστικά δεν είναι ανεξάρτητα και ανεπηρέαστα από τις σωματικές διεργασίες, αλλά καθορίζονται από την κατάσταση του σώματος.
Παρατηρώντας τα ζώα, δεν υπάρχει ποτέ ένα ζώο με την μορφή του ενός και την συμπεριφορά ενός άλλου: σώμα και συμπεριφορά πάνε μαζί.
Οι φυσιογνωμιστές αναζητούν την σύνδεση μεταξύ του ψυχικού παράγοντα και του σωματικού. Αντλούν στοιχεία από τα εξής: κίνηση του σώματος, χρωματισμό δέρματος, μαλλιών, κτλ, έκφραση του προσώπου, μορφή των μαλλιών, μορφή του δέρματος, δομή των μυών, μορφολογία των μερών του σώματος, σωματοδομή εν γένει.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Όσο αλλάζουμε εμείς αλλάζει και Ο τρόπος σκέψης, τα συναισθήματα μας, η συμπεριφορά μας, η αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους.
Πως να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά το αδιέξοδο που βρισκόμαστε, να αναπτυχθούμε και να βγούμε από αυτό.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Μελέτη της κίνησης, μαθαίνουμε πως να αφουγκραζόμαστε τις αντιδράσεις του σώματος. Το ίδιο μας το σώμα κρατά μέσα του όλες τις απαντήσεις σχετικά με το τί είναι για μας ωφέλιμο .Το θέατρο ως μέθοδο αντιμετώπισης προσωπικών προβλημάτων μέσα από θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί την δυναμική του θεάτρου. Χρησιμοποιούνται πολλές τεχνικές όπως το παίξιμο ρόλων, κατασκευή και αφήγηση ιστοριών.

ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΑΝΑΛΥΣΗ
Γράμματα μεγάλα και μικρά, στρογγυλά και καλλιγραφικά, ευανάγνωστα ή μουντζουριασμένα. Κάθε γραφικός χαρακτήρας είναι μοναδικός, όπως κάθε άνθρωπος.
Τα γράμματα αποτελούν εμφάνιση των σκέψεων μας, των συναισθημάτων μας, της δραστηριότητας, της υγείας μας , ακόμη και την ‘’ Μυστική’’ σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας και τον έξω κόσμο, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις ο γράφων δεν γνωρίζει γιατί φτιάχνει τα συγκεκριμένα γράμματα.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Οι σπουδαστές καλούνται να πάρουν μέρος σε role playing, να εξετάσουν case studies, να διαχειριστούν real life scenarios και να εκτελέσουν ποικίλα workshops εστιασμένα στο κομμάτι των επικοινωνιακών δεξιοτήτων .

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.