Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

«Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα»: Μαθαίνοντας βασικές αρχές της επικοινωνίας, τις οποίες κάθε γονιός χρειάζεται να κατέχει.

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Animus Corpus
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Άσπα Καρακώστα
Ψυχολόγος, MSc., PhD Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Περιγραφή σεμιναρίου

Ένα σεμινάριο που στόχο έχει να εφοδιάσει το γονιό με απλές, αλλά πολύ πρακτικές γνώσεις στην επαφή του με τα παιδιά και ολόκληρη την Οικογένεια, όπως να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματα του, να διαφωνεί με σεβασμό στα συναισθήματα των υπολοίπων μελών της οικογένειας, να αναγνωρίζει και να δέχεται την Οικογένεια του στην αυθεντική της μορφή, να δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου όλα τα μέλη της οικογένειας λαμβάνουν περισσότερο υπόψη τους τις ανάγκες του άλλου. Θα συζητηθεί διεξοδικά πώς όλες οι παραπάνω γνώσεις μπορούν να είναι χρήσιμες για τους γονείς σε συγκεκριμένα θέματα που τους απασχολούν, ανάλογα με το εξελικτικό στάδιο των παιδιών τους. Πιο αναλυτικά, στο σεμινάριο διδάσκονται δεξιότητες όπως:

• Πώς να κατανοείτε τη σχέση σας με τα παιδιά σας (εξερεύνηση αναγκών & επιθυμιών)
• Πώς να στηρίζετε το παιδί σας (χαρακτηριστικά μιας βοηθητικής σχέσης, αναγνώριση του προβλήματος του παιδιού, τρόπος στήριξης του)
• Πώς να επικοινωνείτε τις ανάγκες σας (αποτελεσματική επικοινωνία των αναγκών σας, λάθη προς αποφυγή, «αντιπαράθεση» με το παιδί)
• Πώς να επιλύετε συγκρούσεις (γιατί υπάρχουν συγκρούσεις στις Οικογένειες, η μέθοδος των έξι βημάτων για την επίλυση συγκρούσεων, μάθηση των παιδιών ώστε να επιλύουν τις δικές τους συγκρούσεις)
• Πώς να προλαμβάνετε τα προβλήματα (αναγνώριση, περιγραφή, επικοινωνία, αποδοχή και επίλυση προβλημάτων )
• Πώς να διαχειρίζεστε τις αντικρουόμενες αξίες (τι κάνουμε όταν οι αξίες συγκρούονται, τι αποφεύγουμε)
• Και το πιο σημαντικό, με ποιο τρόπο, βασικές αρχές που θεωρούνται αναγκαίοι και ικανοί παράγοντες για την ανθρώπινη αλλαγή αποτελούν και για τη σχέση γονιού-παιδιού καθοριστικά στοιχεία για την καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους (ενσυναίσθηση, αυθεντικότητα, αποδοχή)

Το σεμινάριο έχει ψυχοεκπαιδευτική μορφή. Διδάσκεται στην Αμερική από το 1962 και έχει συμβάλλει, ώστε πάνω από ένα εκατομμύριο γονείς να βιώσουν μια εντυπωσιακή βελτίωση στη σχέση τους με τα παιδιά τους. Ουσιαστικά, με την εκπαίδευση των γονέων στις συγκεκριμένες δεξιότητες στοχεύουμε σε βελτίωση της ικανότητας τους να επικοινωνούν πολύ πιο αποτελεσματικά με τα παιδιά τους.

Η θεωρία, τα παραδείγματα καθώς και το έντυπο υλικό προέρχονται άμεσα από την πράξη. Επιπλέον, τα μέλη των ομάδων γονέων έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά, να κάνουν πρακτική με παίξιμο ρόλων μεταξύ τους καθώς και πρακτική ανάλυση περιπτώσεων απο τους ίδιους.Εκτός από τα παιχνίδια ρόλων, η ανάλυση οπτικοακουστικού υλικού, γραπτών διαλόγων αλλά και οι προτάσεις για μελέτη βιβλίων και παρακολούθηση συγκεκριμένων κινηματογραφικών ταινιών είναι μερικά από τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για μία πιο βιωματική ομάδα.

Παρέχεται βιβλίο και εγχειρίδιο ασκήσεων στα ελληνικά καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 30 ώρες, 10 τρίωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο (συνήθως Ομάδες 8 ατόμων).

Οι ημέρες συναντήσεων, αναλόγως με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων, ξεκινούν τις ακόλουθες ημερομηνίες:
• Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, 11:00 - 14:00 (Η συνέχεια θα είναι κάθε δεύτερη Πέμπτη)
• Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, 18:00 – 21:00 (Η συνέχεια θα είναι κάθε δεύτερη Παρασκευή)

Τιμή: 250€
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το βιβλίο και το εγχειρίδιο ασκήσεων)
Με τη συμμετοχή 2 ατόμων και άνω, θα υπάρξει έκπτωση 10% στον κάθε συμμετέχοντα.

Για όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον παρακολούθησης, παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής σε ένα δίωρο εργαστήριο (ημέρα διεξαγωγής: 24 Φεβρουαρίου 2017), το οποίο στόχο έχει να εισάγει τους συμμετέχοντες στο θεωρητικό μέρος των δεξιοτήτων, που θα παρουσιαστούν στην ομάδα.

Δηλώσεις συμμετοχής ως και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.