Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Barista σε αποκλειστική συνεργασία με τον Illy (Level I & Level II)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση

Σε ποιους απευθύνεται

Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης που επιθυμούν να λάβουν πιστοποιημένο δίπλωμα Barista από έναν έγκριτο εκπαιδευτικό οργανισμό και την κορυφαία εταιρεία του χώρου Illy-Kafeaterra.
Σπουδαστές των ειδικοτήτων Τουρισμού-Επισιτισμού (Αρχιμάγειρες, Ζαχαροπλάστες, Ξενοδοχειακά κ.ά) που επιθυμούν να προσθέσουν μια πιστοποίηση με υψηλή ζήτηση από την αγορά εργασίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

"Barista" στα ιταλικά ονομάζεται ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα μπαρ και σερβίρει ποτά, αλκοολούχα ή μη.

Στην εποχή μας barista αποκαλείται αυτός που είναι εξειδικευμένος στην τέχνη του καφέ και ειδικότερα στα ροφήματα που ως βάση έχουν τον καφέ espresso.

Το ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει το πληρέστερο σεμινάριο barista στην αγορά σε αποκλειστική συνεργασία με το κορυφαίο brand του χώρου, τον Illy.

Ο επαγγελματίας barista γνωρίζει τα μυστικά του καλού καφέ, από τη διαλογή και την αποθήκευση των κόκκων ως τη δημιουργία χαρμανιών, την ορθή παρασκευή ροφήματος και τη δημιουργία νέων συνταγών. Επίσης, χειρίζεται και συντηρεί επαγγελματικές μηχανές εσπρέσο και μύλους κοπής φρέσκου καφέ.

Πρόκειται για ένα απαιτητικό επάγγελμα που απαιτεί διαρκή επιμόρφωση, καθώς είναι η βαθιά γνώση του προϊόντος και των εξελίξεων του κλάδου που διακρίνει τον barista από τον απλό μπουφετζή.

Η τέχνη του καφέ δεν περιορίζεται στην σωστή παρασκευή ενός απολαυστικού ροφήματος, αλλά και στην όμορφη παρουσίασή του (πχ με σχέδια από αφρόγαλα).

---Σεμινάριο Barista Level 1

Το σεμινάριο barista που προσφέρει το ΚΔΒΜ-2 ΟΜΗΡΟΣ με τον Illy περιλαμβάνει 20 ώρες διδασκαλίας που διακρίνονται σε θεωρητικά μαθήματα και, κυρίως, σε πρακτική εξάσκηση. Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στα άρτια εργαστήρια του Τομέα Τουρισμού και Επισιτισμού του ΟΜΗΡΟΥ.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θεωρείται ότι κατέχουν όλες τις βασικές γνώσεις για την τέχνη του καφέ και ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον οσοδήποτε ανταγωνιστικό και αν είναι.

-Γνωστικά αντικείμενα

Ιστορία του καφέ
Το καφεόδεντρο
Ανατομία του καφέ
Ποικιλίες καφέ
Τρόποι επεξεργασίας
Μέθοδοι καβουρδίσματος

---Σεμινάριο Barista Level 2

Σε αυτό το σεμινάριο ο μαθητευόμενος barista εμβαθύνει τις γνώσεις του στην τέχνη του καφέ και μαθαίνει καβούρδισμα, νέες τεχνικές(French-Press, VGO, Calita, Aeropress, Chemex, Clever), Latte art, καθώς και Cupping (γευσιγνωσία).

Επίσης διδάσκεται επιλεγμένες συνταγές από όλο το κόσμο.

Το σεμινάριο διακρίνεται σε πρακτικό και θεωρητικό σκέλος.

-Γνωστικά αντικείμενα

Ο μύλος του καφέ και η εξέλιξη του.
Καβούρδισμα.
Ποικιλίες.
Εξοπλισμός.
Latteart.
Cupping και πίνακας γευσιγνωσίας.
Επιλεγμένες συνταγές από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Διάρκεια κάθε level: 20 ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.