Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Θεραπεία Gestalt: Πώς να Εμπιστεύεσαι τη Θεραπευτική Διεργασία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Morgan Goodlander
Ο Morgan Goodlander άρχισε την εκπαίδευσή του στη θεραπεία Gestalt το 1978, στο Gestalt Institute of New Orleans. Ύστερα από δέκα χρόνια ομαδικής δουλειάς και εκπαίδευσης, μεταφέρθηκε στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου και ίδρυσε το Gestalt Institute of Santa Cruz. Το 1998 έγινε διευθυντής του Gestalt Institute of San Francisco καθώς και διευθυντής εκπαιδευτικού προγράμματος για τα μέλη του προσωπικού του παγκοσμίου φήμης Esalen Institute, εκεί που άνθισε το κίνημα της ανθρωπιστικής ψυχολογίας, και ο Perls ανέπτυξε μέσω των σεμιναρίων του τη θεραπεία Gestalt. Κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, σχεδίασε πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt με σημαντικούς εκπαιδευτές, όπως τον Joseph Zinkerαπό το Κλίβελαντ, τον Bud Feder από τη Νέα Υόρκη, τον Serge Ginger από το Παρίσι, την Anne Teachworth από τη Νέα Ορλεάνη, τον John Soper από το Esalen Institute και τον Masa Momotake από την Ιαπωνία. Επιπρόσθετα έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διοικητικό προσωπικό των Ηνωμένων Εθνών και της Διεθνούς Τράπεζας. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Association for the Advancement of Gestalt Therapy (AAGT) για περισσότερο από 6 χρόνια. Διεξάγει σεμινάρια Gestalt σε πολλές χώρες και τελευταία εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευση Gestalt στην Ιαπωνία, όπου διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε 6 πόλεις.

Σε ποιους απευθύνεται

• Επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους ψυχικής υγείας
(ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές κλπ.) • Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Σκοπός

Στόχοι του Σεμιναρίου
Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν:

• Τη διαφορά ανάμεσα στη θεραπευτική και στην τοξική προσοχή
• Τι είναι η θεραπευτική διεργασία και πώς να τη χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά
• Τι είναι η ψυχολογική απόσχιση και πώς αντιμετωπίζεται
• Πώς αποφεύγουν την παρούσα στιγμή και που πάνε
• Τι είναι η οργανισμική αυτορύθμιση και πώς να την χρησιμοποιήσουν
• Πώς να συνδέονται καλύτερα με τον εαυτό τους και τους άλλους
• Πώς να βοηθήσουν τους θεραπευόμενους να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ενοποίηση

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Gestalt Institute of SanFrancisco σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή, ξεκινά το μονοετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της θεραπείας Gestalt με το Βιωματικό & Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, Θεραπεία Gestalt: Πώς να Εμπιστεύεσαι τη Διεργασία.

Εισαγωγική Παρουσίαση του Προγράμματος: Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 20.00 Είσοδος Ελεύθερη
1ο Σεμινάριο: Σάββατο - Κυριακή, 1-2 Οκτωβρίου 2016

Η λέξη «θεραπεία» προέρχεται από την αρχαία λέξη «θεράπων», η οποία αναφερόταν στον ακόλουθο και συνοδό του πολεμιστή. Βασικά το να συνοδεύεις σημαίνει να δίνεις προσοχή. Ένας υγιής άνθρωπος παραμένει υγιής με το να δίνει προσοχή στις ανάγκες του και να παρατηρεί οποιοδήποτεσύμπτωμα που μπορεί να μαρτυρά ότι κάτι λείπει στη ζωή του, όπως για παράδειγμα η αγάπη ή η σύνδεση. Ένας θεραπευτής βοηθάει τον θεραπευόμενο να παραμένει υγιής με το να του δείχνει πώς να δίνει προσοχή στον εαυτό του και στους άλλους κατά τέτοιον τρόπο που να επαναφέρει και να διατηρεί την υγεία του. Αυτό το σεμινάριο στοχεύει στο να μάθουμε να δίνουμε προσοχή στον εαυτό μας και στους άλλους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώσουμε την ευεξία μας και να αποκαταστήσουμε την ομοιόσταση στο σύστημα που βρίσκεται εκτός ισορροπίας.

Η θεραπεία Gestalt προσφέρει μία μοναδική μέθοδο που εστιάζει την προσοχή στη διεργασία αντί στην κατάσταση της υγείας. Η έμφαση στο στοιχείο του χρόνου και του τρόπου που χρησιμοποιούμε την παρούσα στιγμή θεραπευτικά είναι μία από τις κεντρικές συνεισφορές της θεραπείας Gestalt στην ιστορία της ψυχοθεραπείας. Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε τι στ’ αλήθεια σημαίνει αυτή η ιδέα του να είμαστε στο παρόν και πώς μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά στη ζωή μας και στη ζωή των θεραπευόμενών μας.

Επιπρόσθετα του στοιχείου του χρόνου, η θεραπευτική διεργασία εστιάζεται στα σημαντικά στοιχεία της έκφρασης και της ενοποίησης του εαυτού όπως η αυθεντικότητα, η ειλικρίνεια, η αυτοαποδοχή όπως επίσης η εκτίμηση των άλλων και η βαθιά μας ανάγκη για αγάπη και σύνδεση. Στη θεραπεία Gestalt αυτό αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης διεργασίας η οποία ονομάζεται οργανισμική αυτορύθμιση. Μέσω της οργανισμικής αυτορύθμισης η ψυχοθεραπεία Gestalt στοχεύει στο να επιφέρει μία ισορροπία ανάμεσα στον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο του ατόμου και να το γειώσει επαναφέροντας στη διεργασία του μία ροή παρουσίας και αλήθειας.

Όταν δεν έχουμε υγιή ροή οργανισμικής αυτορύθμισης στη ζωή μας νιώθουμε μια ελαττωμένη αίσθηση ευεξίας η οποία εκδηλώνεται προσωπικά με χαμηλή ενέργεια, έλλειψη ενδιαφέροντος, άγχος, αίσθηση ότι είμαστε ψεύτικοι/απατεώνες, κατάθλιψη και διαπροσωπικά επιπλέον,με αποσύνδεση, προβλήματα σχέσεων, απομόνωση, έλλειψη αγάπης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος Συμμετοχής:
€180 [€150 Προεγγραφή, Φοιτητές]

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.