Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Πώς μπορούν οι γονείς να χρησιμοποιήσουν την παιγνιοθεραπεία με το παιδί τους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Έρμα - Ψυχοθεραπευτικό και Διαγνωστικό Κέντρο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ψυχολόγος-Παιγνιοθεραπεύτρια, ΜΑ

Σκοπός

O στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν την μαγεία της παιγνιοθεραπείας και να ενημερωθούν θεωρητικά για αυτήν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η παιγνιοθεραπεία είναι ένα είδος θεραπείας που στηρίζεται στην φυσική ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι. Θεωρεί το παιχνίδι ως κυριότερη μορφή φυσικής και αβίαστης μορφής έκφρασης και απελευθέρωσης από εντάσεις καθώς αποτελεί μια αναπτυξιακά κατάλληλη για παιδιά θεραπευτική προσέγγιση. Η συμβολική φύση του παιχνιδιού επιτρέπεται στο παιδί να επιλύσει συναισθηματικές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και να μετασχηματίσει τα βιώματά του διατηρώντας μια απόσταση ασφαλείας από αυτά.

Στόχος και μεθοδολογία του σεμιναρίου
Στο σεμινάριο αυτό θα δουλέψουμε μέσα από ένα παραμύθι και θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα υλικά όπως πηλό, άμμο, δαχτυλομογπογιές, μικρά παιχνίδια κ.α. Μέσα από το παιχνίδι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με το εσωτερικό τους παιδί έτσι ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν καλύτερα ένα παιδί. Μέσα από την συμβολική ιδιότητα του παιχνιδιού και την σχέση του με τον γονέα μπορούν να «αναδυθούν» ιδέες, φόβοι, ελπίδες ή συγκρούσεις που αντιμετωπίζει το παιδί.  

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος / δικαίωμα συμμετοχής: 30 EURO
-Σε φοιτητές και ανέργους παρέχεται έκπτωση

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.