Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

Εισαγωγή στις ψυχαναλυτικές έννοιες

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (ΣΥ.ΜΕ.Π.Ε.)

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Αλέκα Καζάνα, Ψυχίατρος και ψυχαναλύτρια

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Οι εισηγήσεις απευθύνονται σε επαγγελματίες που εμπλέκονται θεωρητικά, κλινικά και προσωπικά με τον ανθρώπινο πόνο και χρειάζονται στοιχεία αναφοράς για την ψυχανάλυση σαν εργαλείο για την κατανόηση και αντιμετώπισή του.

ΣΚΟΠΟΣ

 Το σεμινάριο σκοπεύει να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην ιστορία του ψυχαναλυτικού κινήματος, να διασαφηνίσει έννοιες περίπλοκες και ίσως προβληματικές που ανήκουν στην ψυχαναλυτική σκέψη και μέσα από κλινικά παραδείγματα να ενώσει τις θεωρίες με την τεχνική.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 5 συναντήσεις:
Στην 1η συνάντηση θα γίνει μια περιεκτική παρουσίαση της εξέλιξης του ψυχαναλυτικού κινήματος από την εποχή του Φρόυντ μέχρι τις μέρες μας στον κόσμο και στην Ελλάδα και θα συζητηθούν οι βασικές αντιπαραθέσεις που σημάδεψαν και καθόρισαν την ιστορία της ψυχανάλυσης.
Στις άλλες 4 συναντήσεις θα παρουσιαστούν θέματα θεωρίας και τεχνικής, δηλαδή πως στήνεται μια ψυχαναλυτική θεραπεία, πως προωθείται, αλλά και πως τελειώνει ή τελματώνει. Η 2η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο ψυχαναλυτικό πλαίσιο, η 3η στη μεταβίβαση και την αντιμεταβίβαση, η 4η στις αντιστάσεις και στις άμυνες μέσα στην αναλυτική κατάσταση και η 5η στον θεραπευτικό στόχο της ψυχανάλυσης. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημερομηνίες: 7/2, 21/2, 28/2, 6/3, 20/3
Διάρκεια: 12 ώρες
Ημέρα/Ώρες: Παρασκευή, 20:00 – 22:30
Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

80€+ ΦΠΑ

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας