Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Καλλιέργεια Ελιάς

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ο Γιάννης Γκατζώλης είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος και Τεχνικός Αμπελουργίας-Οινοποιίας. Από το 1994 εργάζεται στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και από το 2005 είναι Επικεφαλής του Τμήματος. Από το 2000 συμμετέχει ως εκπαιδευτής σε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων της Σχολής διδάσκοντας Οινοτεχνία, Αμπελουργία και Ελαιοκομία. Επίσης, διδάσκει στο πρόγραμμα Σύγχρονων Γεωργικών Εφαρμογών του Κολεγίου Περρωτής και στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Ο Χρήστος Μπακάλης είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος. Εργάστηκε στο πειραματικό οινοποιείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από το 2003 μέχρι το 2007, εκ μέρους της εταιρίας Αμπελοοινική ΕΠΕ ως υπεύθυνος παραγωγής. Από το 2007 εργάζεται στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ως υπεύθυνος εφαρμογών του Αμπελώνα – Οινοποιείου και του Ελαιώνα. Παράλληλα, διδάσκει Αμπελουργία, Οινοτεχνία και Ελαιοκομία στα προγράμματα πρακτικής άσκησης των Σύγχρονων Γεωργικών Εφαρμογών του Κολεγίου Περρωτής και του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Σε ποιους απευθύνεται

- Ερασιτέχνες ελαιοπαραγωγούς
- Γεωπόνους
- Νέους επιχειρηματίες
- Και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να καλλιεργήσει τη γη

Περιγραφή σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την καλλιέργεια της ελιάς, τις διάφορες ποικιλίες που υπάρχουν, τα συστήματα και τα είδη φύτευσης και περιποίησης της, καθώς και πληροφορίες για την συγκομιδή της. Το σεμινάριο αναλύει θέματα όπως η ορθολογική άρδευση, λίπανση και ολοκληρωμένη φυτοπροστασία του ελαιώνα και ορθές καλλιεργητικές πρακτικές. Επίσης περιλαμβάνει πρακτική στους ελαιώνες της Σχολής όπου γίνεται επίδειξη κλαδέματος και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν τόσο στα δέντρα όσο και στο χώμα.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:
- Να καλλιεργήσουν και να διαχειριστούν ελαιόδεντρα
- Να προετοιμάζουν κατάλληλα το έδαφος
- Να γνωρίζουν διαφορετικά συστήματα φύτευσης
- Να κλαδεύουν τα δέντρα
- Να αντιληφθούν τη σημασία της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας και θρέψης του ελαιώνα
- Να συγκομίσουν την ελιά

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου : 24 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: 220 € κατ΄άτομο το οποίο περιλαμβάνει CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή" καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου και στον ελαιώνα της ΑΓΣ)
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ) 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.