Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Οικογενειακή & Διαγενεολογική Θεραπεία Gestalt

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Gestalt Instiute of San Francisco Greece
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Εκπαιδευτής:
Ο Μάσα Μομοτάκε είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος εκπαιδευτής Gestalt στην Ιαπωνία, και ο τωρινός διευθυντής και ιδρυτικό μέλος του Japanese Association of Gestalt Therapy (JAGT). Εκπαιδεύτηκε στη θεραπεία Gestalt από την Paula Bottome στο San Francisco Institute στη δεκαετία του ‘70. Τα τελευταία είκοσι χρόνια οργανώνει και εποπτεύει εκπαιδευτικά προγράμματα Gestalt σε δέκα διαφορετικές πόλεις σε όλη την Ιαπωνία. Από τα σεμινάριά του έχουν αποφοιτήσει δύο καινούργιες γενιές θεραπευτών Gestalt. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Gestalt Network Japan και πρόσφατα οργάνωσε το πρώτο εθνικό συνέδριο Gestalt στο Τόκιο. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων στα ιαπωνικά με θέμα τη θεραπεία Gestalt. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η σύνδεση ανάμεσα στο σώμα και την πνευματικότητα. Διδάσκει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια Gestalt διεθνώς και χαρακτηρίζεται από την ταπεινοφροσύνη και τη θεραπευτική του παρουσία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Εκπαιδευόμενους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας κλπ.)
• Κάθε ενδιαφερόμενο για την προσωπική του ανάπτυξη

Περιγραφή σεμιναρίου

Tο Gestalt Institute of San Francisco σε συνεργασία με το ψυχοθεραπευτικό κέντρο Ψυχική Υγεία Από την Αρχή στα πλαίσια της μονοετούς εκπαίδευσης στη θεραπεία Gestalt φιλοξενούν τον κορυφαίο εκπαιδευτή Θεραπείας Gestalt της Ιαπωνίας:

3ήμερο Βιωματικό & Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Οικογενειακή & Διαγενεολογική Θεραπεία Gestalt

Εισαγωγική Παρουσίαση:
Πέμπτη 4 Μαΐου 20.00
Ελεύθερη Είσοδος

Στα πλαίσια της μονοετούς εκπαίδευσης στη θεραπεία Gestalt φιλοξενούμε τον κορυφαίο εκπαιδευτή και θεραπευτή Gestalt της Ιαπωνίας. Ο Μάσα Μομοτάκε φέρνει την ιδιαίτερη αυθεντική χροιά της θεραπείας Gestalt της Ιαπωνίας και θα εστιάσει –χρησιμοποιώντας κυρίως την τεχνική της άδειας καρέκλας– στην επεξεργασία των ανολοκλήρωτων υποθέσεων που κληρονομούνται γενεαλογικά από συγκρούσεις, μοτίβα και άλλα ανεπίλυτα οικογενειακά θέματα. Αυτό είναι ένα θέμα που χαρακτηρίζει κατεξοχήν την Ιαπωνική κουλτούρα: οι ισχυροί δεσμοί και σχέσεις και με τους προγόνους. Ο Μάσα Μομοτάκε μας προσφέρει μια ιδιαίτερη οπτική ώστε να γνωρίσουμε τη διαγενεαλογική διάσταση των ανολοκλήρωτων υποθέσεων, που συνήθως παραβλέπεται από την έμφαση της ψυχοθεραπείας στις σχέσεις της πυρηνικής οικογένειας ως την κύρια πηγή των προβλημάτων μας.

Στο σεμινάριο θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην επεξεργασία οικογενειακών συγκρούσεων στις σχέσεις γονέα παιδιού μέσω από «κληρονομημένες» συγκρούσεις και ανολοκλήρωτες υποθέσεις των προηγούμενων γενεών.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες θα βιώσουν και θα εκπαιδευτούν σε συγκεκριμένες τεχνικές και ασκήσεις
• Καλλιέργειας της επίγνωσης βάση των τριών ζωνών επίγνωσης της Gestalt
• Επεξεργασίας ψυχοσωματικών συμπτωμάτων ως εκφράσεις του εαυτού
• Διαλόγου χρησιμοποιώντας την τεχνική της άδειας καρέκλας
• Επεξεργασίας των ανολοκλήρωτων υποθέσεων που σχετίζονται με την προσωπική ιστορία του ατόμου

Πληροφορίες συμμετοχής

Ώρες Σεμιναρίου
Παρασκευή: 16.00 – 21.00
Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 18.00

Κόστος Συμμετοχής:
€270 [€250 Προεγγραφή, Φοιτητές]

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.