Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διαχείριση Προβατοτροφικής Μονάδας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δρ. Ευάγγελος Βέργος, Γεωπόνος-Ζωοτέχνης με ειδίκευση στην αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση αγροτικών ζώων. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΑΜ ΕΚΕΠΙΣ: ΕΒ 05184) συντονιστής της ειδικότητας Διαχείρισης Κτηνοτροφικών Επιχειρήσεων στο Κολέγιο Περρωτής και Αναπληρωτής Διευθυντής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Συμβουλευτικής.
Δρ. Ευδοκία Κρυσταλλίδου είναι Γεωπόνος – Ζωοτέχνης. Έλαβε το διδακτορικό της στη διατροφή των ζώων και MSc στην επιστήμη των ζώων γαλακτοπαραγωγής από το Πανεπιστήμιο του Reading στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απονομή υποτροφίας από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Είναι κάτοχος διπλώματος του Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Εργάστηκε ως λέκτορας μερικής απασχόλησης στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) Θεσσαλονίκης και Λάρισας και ως σύμβουλος στο Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ). Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διατροφή των αγροτικών ζώων και τις επιπτώσεις της στην ποιότητα των ζωικών προϊόντων και την ανθρώπινη υγεία. Διδάσκει στο Κολέγιο Περρωτής και στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.
Στράτος Σουγλής, M.Sc., Κτηνίατρος και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων (ΑΜ ΕΚΕΠΙΣ: ΕΒ 17401). Είναι προϊστάμενος του Βουστασίου και της Μονάδας Επεξεργασίας Γάλακτος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και διδάσκει στα προγράμματα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας στους μαθητές του ΕΠΑΛ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στους σπουδαστές του Κολεγίου Περρωτής και στα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων.

Σε ποιους απευθύνεται

- Ερασιτέχνες κι επαγγελματίες προβατοτρόφους
- Άλλους κτηνοτρόφους
- Νέους που επιθυμούν ν’ ασχοληθούν με τον κτηνοτροφικό κλάδο

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο να εφοδιάσει τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν τις πρακτικές εφαρμογές διαχείρισης μιας προβατοτροφικής μονάδας. Έμφαση θα δοθεί στις πρακτικές μεθόδους διαχείρισης κοπαδιού, στην αναπαραγωγή και γενετική βελτίωση, διατροφή, στις σταυλικές εγκαταστάσεις, πρόληψη και υγιεινή του κοπαδιού, καθώς και στη διαχείριση αποβλήτων.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θ’ αποκτήσουν γνώσεις για την
- Επιλογή του κατάλληλου ζωικού κεφαλαίου
- Αναπαραγωγή και διατροφή των προβάτων
- Νομοθεσία και μεθόδους σταυλισμού
- Υγιεινή, πρόληψη, θεραπεία κι ευ ζην του ζωικού κεφαλαίου
- Διαχείριση αποβλήτων και προστασία περιβάλλοντος
- Κοστολόγηση παραγωγής

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια Σεμιναρίου: 28 εκπαιδευτικές ώρες
- Κόστος: €260 κατ΄ άτομο που περιλαμβάνει τα μαθήματα βιωματική εκπαίδευσης, CD με τις σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό παρακολούθησης και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή".
- Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής (πατήστε εδώ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.