Κατηγορία:
Τουρισμός / Μαγειρική, Τουρισμός

Στέλεχος Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Associate Hotel Director

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΚΕΜΕ - ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Τουρισμός / Μαγειρική, Τουρισμός

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από επιλεγμένο προσωπικό, επαγγελματίες του χώρου, με εμπειρία στις διαχειριστικές λειτουργίες μικρών και μεγάλων τουριστικών μονάδων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται: α) σε όσους επιθυμούν να εργαστούν ως στελέχη και να κάνουν καριέρα στον τομέα του Τουρισμού. β) σε κάθε ενδιαφερόμενο (π.χ. ελεύθερο επαγγελματία – ιδιοκτήτη τουριστικής μονάδας, υπάλληλο τουριστικής επιχείρησης κ.α.) που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του σχετικά με την αποτελεσματική Οργάνωση, Λειτουργία και Διαχείριση μιας Τουριστικής Μονάδας.

ΣΚΟΠΟΣ

Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών για εκπαίδευση και κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού που αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις. Το ολοένα και αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας έχει δημιουργήσει την ανάγκη στελέχωσης των τουριστικών επιχειρήσεων με άτομα άρτια καταρτισμένα, ικανά να διαχειριστούν στην πράξη το εκάστοτε πελατολόγιο και να αναλάβουν όλα τα απαραίτητα καθήκοντα που αφορούν στα διαφορετικά Τμήματα μιας οργανωμένης Τουριστικής Μονάδας και τη μεταξύ τους συνεργασία.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Περίγραμμα Σπουδών-Θεματικές Ενότητες:

ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: ΘΕΩΡΙΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ (3 ώρες)
-Εισαγωγή στον Τουρισμό-Ιστορική αναδρομή-Είδη τουρισμού
-Αρχές Διοίκησης Τουριστικών Μονάδων
-Ξενοδοχειακό Προϊόν
-Τμήμα Πωλήσεων
-Ξενοδοχειακό Marketing
-Εξυπηρέτηση Πελατών
-Τουριστική Ψυχολογία- Κοινωνιολογία του Τουρισμού

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ Η/Υ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PROTEL (42 ώρες)
-Εισαγωγή στο Τουριστικό Προϊόν /Πακέτο /Φιλοξενία
-Οργανόγραμμα & Προσωπικό Υποδοχής (Αρμοδιότητες)
-Front Office | Βασικές Λειτουργίες
-Διαθεσιμότητα Room Plan Stop Sales Room Status
-Πελάτης Κατηγορίες & Ιδιότητες-Προφίλ Πελάτη
-Private Walk in Day Use Κρατήσεις
-Εταιρική Κράτηση
-Πρακτορειακή Κράτηση Συμβόλαια-Πακέτα
-Check in/ Registration
-Τύποι και Επιβεβαίωση Κρατήσεων
-Διαχείριση Χρεώσεων Δωματίων
-Proforma Invoices
-Κλείσιμο Ημέρας
-Έκδοση Reports| Πρόβλεψη Κίνησης
-Συνάλλαγμα | Wake up calls
-Κρατήσεις Group
-Καρτέλα Χρεώστη-Υπόλοιπα Χρεωστών

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (6 ώρες)
-Παρουσίαση ειδικών μορφών τουρισμού
-Πολιτιστικός Τουρισμός & Ανάλυση περιπτώσεων
-Γαστρονομικός Τουρισμός
-Luxury Tourism
-Οινοτουρισμός
-Οικοτουρισμός
-Παρουσίαση νομοσχεδίου θεματικού τουρισμού
-Dark Tourism
-Αγροτουρισμός

ΕΝΟΤΗΤΑ ΙV: HOTEL DIGITAL MARKETING (31 ώρες)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ I
Traveler’s online journey
-Μελέτη ζήτησης
-Εποχικότητα και συμπεριφορά πελατών
-Το προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή – ταξιδιώτη
-Συνεισφορά των καναλιών διαφήμισης στην τελική κράτηση
-Καθορισμός budget και μίγματος digital marketing
-Χρήση εργαλείων που βοηθούν στην μελέτη της ζήτησης(εύρεση χωρών,
εποχικότητα, δημογραφικά, social trends, συμπεριφορά καταναλωτών)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙ
Websites for Hotels
-Βασικές αρχές σχεδιασμού website ειδικά για ξενοδοχεία
-Καθορισμός διαδρομής επισκέπτη
-Δημιουργία εύστοχου περιεχομένου στο website ενός Ξενοδοχείου
-Βέλτιστες πρακτικές και παραδείγματα επιτυχίας
-Βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης
-Βελτιστοποίηση σελίδων με Α/Β tests
-Στρατηγικές απόκτησης απευθείας κρατήσεων
-Σε ποια websites αξίζει να έχουμε παρουσία
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IΙI
Προώθηση ξενοδοχείου στα διάφορα στάδια της διαδρομής του πελάτη
-Marketing μέσω Μηχανών Αναζήτησης ( SEM & SEO)
-Διαφημίσεις Adwords (Search, Display, Remarketing, Youtube, δυναμικές
διαφημίσεις)
-Pay per click advertising
-Διαφημίσεις σε Social Media με Νέα Εργαλεία (Διαφήμιση, σελίδα στο
facebook)
-Διαφήμιση Προβολής στο Διαδίκτυο (Display Banners)
-Content marketing (στρατηγικές, παραδείγματα)
-Διαχείριση Περιεχομένου σε Social Media (παραδείγματα)
-Affiliate Marketing
-Δημιουργία Ταξιδιωτικού Ιστολογίου ( Blog)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV
Email marketing/ Mobile marketing
-Email marketing
-Βασικές έννοιες και ορολογίες
-Σημαντικά χαρακτηριστικά
-Πότε είναι η καλύτερη ώρα και ημέρα για αποστολή
-Προδιαγραφές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων GDPR
-Δημιουργία λίστας πελατών με απλές τεχνικές
-Επικοινωνία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την διαμονή
-Εφαρμογές και επικοινωνία κατά τη διάρκεια της διαμονής
-Παρουσίαση και χρήση των Mailchimp & Moosend
-Μεγιστοποίηση πωλήσεων παροχών ξενοδοχείου
-Mobile Marketing / Ταξιδιωτικές Εφαρμογές
ΚΕΦΑΛΑΙΟ V
Web analytics
-Μελέτη στατιστικών και βασικές αναφορές
-Καθορισμός στόχων ειδικά για ξενοδοχεία
-Στατιστικά eCommerce και μελέτη στατιστικών ηλεκτρονικού εμπορίου του
website (Google Analytics)
-Μελέτη και καθορισμός ROI
ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI
Χρήσιμα εργαλεία
-Διαχείριση κριτικών και παρακίνηση πελατών
-Booking engines για απευθείας κρατήσεις – Ηλεκτρονικά Συστήματα
Κρατήσεων
-Google my Business, booking.com, Tripadvisor
-Προσθήκη Ξενοδοχείου σε Booking Engines
-Διαχείριση πελατών και πωλήσεων με CRM
-Εφαρμογές και ερωτηματολόγια
-Παρουσίαση Βασικών Ξενοδοχειακών Προγραμμάτων

ΕΝΟΤΗΤΑ V: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ /HOUSEKEEPING DEPARTMENT (3 ώρες)
-Κτιριακές εγκαταστάσεις-Αρχιτεκτονική δομή και λειτουργικότητα
-Λινοθήκη-Τρόπος λειτουργίας-χαρακτηριστικά λινών
-Πλυντήρια
-Δωμάτια-Βοηθητικοί χώροι
-Προσωπικό ορόφων- Προσόντα-Υπευθυνότητες-Συνεργασία με άλλα Τμήματα
-Καθαριότητα Τουριστικών Μονάδων
-Καθαριότητα και Οικολογία-Πράσινα Ξενοδοχεία
-Hotel Tech: E-Housekeeping

ΕΝΟΤΗΤΑ VI: FOOD & BEVERAGE (F&B) DEPARTMENT (35 ώρες)
-Ιεραρχία Προσωπικού – Καθήκοντα & Σχέσεις με πελάτες
-Πρωινό και Βραδινό Set up
-Κανόνες Υγιεινής
-Τρόποι Κράτησης
-Συνεργασία με Προμηθευτές
-Πρόγραμμα Προσωπικού & αδειών
-Βιογραφικό και Συνέντευξη – Επιλογή Προσωπικού
-Οργάνωση Εστιατορίου
-Διαχείριση Παραπόνων
-Πώς συνδέεται το F&B με τα υπόλοιπα τμήματα του Ξενοδοχείου
-Οινολογία και Γευστική δοκιμή – Γνωριμία με τον καφέ
-Δημιουργία menu & winelist
-Άνοιγμα κρασιού – Τρόποι σερβιρίσματος –Παρουσίαση κρασιού
-Συνδυασμός Κρασιού με φαγητό
-Κοστολόγηση – Έλεγχος αποθήκης

ΕΝΟΤΗΤΑ VII: COST CONTROL (24 ώρες)
-online εφαρμογή κοστολόγησης συνταγών

ΕΝΟΤΗΤΑ VIII: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (3 ώρες)
-Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος με τη χρήση EUROPASS
-Σύνταξη συνοδευτικής επιστολής
-Συστατική επιστολή και η σημασία της
-Προετοιμασία για τη συνέντευξη
-Σύνηθες ερωτήσεις συνεντεύξεων
-Ερωτήσεις παγίδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης
-Παρουσίαση βιογραφικού
-Διορθώσεις και παρατηρήσεις
-Εξωτερική επαγγελματική εμφάνιση
-Η Γλώσσα του σώματος

ΕΝΟΤΗΤΑ IX: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (3 ώρες)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

• Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Υπουργείο Παιδείας.
• Το σεμινάριο είναι 100% πράξη. Όλα τα μαθήματα γίνονται σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, σε εργαστήρια Η/Υ .
• Διδάσκουν Επαγγελματίες.
• Δωρεάν ηλεκτρονικές σημειώσεις.
• Ολιγομελή τμήματα
• Προσωπικός Η/Υ για κάθε σπουδαστή
• Διάρκεια Σεμιναρίου: 6 μήνες (Ακαδημαϊκό 6μηνο)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας