Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα: Θρεπτική Αγκαλιά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαρία Φελλαχίδου, Πιστοποιημένη Θεραπεύτρια Μεθόδου Festhalten («Αγκαλιά Αγάπης») του Γερμανικού Ινστιτούτου GFH (Gesellschaft zur Forderung des Festhaltens als Lebensform und Therapie e.V.) με επικεφαλής την Jirina Prekop

Περιγραφή σεμιναρίου

Η Θρεπτική Αγκαλιά ως θεραπευτική διεργασία ανήκει στον κύκλο της θεραπευτικής μεθόδου Festhalten η οποία αναπτύχθηκε από την Dr. Jirina Prekop.
Η Jirina Prekop γεννήθηκε το 1929, σπούδασε ψυχολογία και ειδικεύτηκε στις διαταραχές της ανάπτυξης, διαπρέποντας στην παιδοψυχολογία. Είχε την τύχη να εργαστεί δίπλα στην Martha Welch η οποία δημιούργησε την θεραπεία Festhalten- μια θεραπεία που απευθυνόταν αρχικά σε αυτιστικά παιδιά. Πάνω σε αυτή τη βάση, η κα Prekop ανέπτυξε την θεραπεία Festhalten, της οποίας το όνομα μεταφράστηκε στην Ελλάδα ως «Αγκαλιά Αγάπης».

Ποιος είναι ο σκοπός της Θρεπτικής Αγκαλιάς?
Έχει αποδειχθεί επιστημονικά η σημασία και αξία του αγγίγματος και της αγκαλιάς για την ανθρώπινη ζωή. Νεογέννητα που ανέκαμψαν και κατάφεραν να ζήσουν χάριν στο καθημερινό άγγιγμα και αγκάλιασμα των γονιών τους, παιδιά που βοηθήθηκαν να εκφράσουν τον θυμό τους και να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με τους γονείς τους, ενήλικες που επαναπροσδιόρισαν την σχέση με τον εαυτό τους και τη ζωή, είναι μερικά από τα παραδείγματα που επικυρώνουν την αξία του αγγίγματος και τις αγκαλιάς για εμάς τους ανθρώπους.
Σκοπός λοιπόν της Θρεπτικής Αγκαλιάς όπως το λέει και το όνομά της είναι ακριβώς αυτός. Η θρέψη. Μας προσφέρει την δυνατότητα να θρέψουμε τον εαυτό μας είτε ως παιδί είτε ως ενήλικα. Βιώνοντας το ανιδιοτελές άγγιγμα των συνανθρώπων μας και προσφέροντας το κι εμείς με τη σειρά μας προσλαμβάνουμε σημαντικά οφέλη για τον εαυτό μας και τη ζωή μας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, η Θρεπτική Αγκαλιά μπορεί να μας προσφέρει τα εξής:
Εσωτερική ενδυνάμωση
Απόκτηση θετικής εμπειρίας στην κοντινή σωματική επαφή
Ανάπτυξη αισθήματος ασφάλειας
Να νιώθεις πως είσαι ικανός. Ότι είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις μόνος σου τι σου κάνει καλό και μαθαίνεις ότι μπορείς ο ίδιος να κάνεις κάτι για να βιώσεις μια θετική εμπειρία.
Ενδυνάμωση εμπιστοσύνης
Βίωση αυθεντικών συναισθημάτων

Όπως έχουμε όλοι δικαίωμα να ανήκουμε και να βιώνουμε τη ζωή, έτσι και η ομάδα της Θρεπτικής Αγκαλιάς είναι ανοιχτή προς όλους. Σας προσκαλούμε σε μια πολύ όμορφη εμπειρία φροντίδας και ανταλλαγής. Μόνη προϋπόθεση είναι να έρθετε.

Είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να φοράνε άνετα ρούχα. Επίσης, να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι κάλτσες και, αν επιθυμούν, μια ελαφριά κουβερτούλα.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημέρες και ώρες παρακολούθησης: TETAΡTH 17/06/2015 19:00-21:00
Κόστος: 30 ευρώ. Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 20
Ολιγομελή τμήματα (μέγιστη χωρητικότητα 15 θέσεις)
Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης και υλικό σημειώσεων

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.