EUROCERT- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χλόης 89 & Λυκοβρύσεως, Μεταμόρφωση, 144 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ++30 210 6252495
FAX: ++30 210 6203018
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η EUROCERT – EYΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε. είναι ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων (Ιndependent Τhird Party) που ιδρύθηκε το 1998 από Έλληνες επιστήμονες και φορέας πιστοποίησης και διαχειριστής του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Μετράει 22 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της πιστοποίησης, έχοντας διαγράψει μια σημαντική πορεία. Ακόμη και από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της κατάφερε να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες Ελληνικές Πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς εξειδίκευσης της, κάνοντας γνωστή την Ελληνική πιστοποίηση σε όλο τον κόσμο με παρουσία σε 40 χώρες. Στο πέρασμα του χρόνου, οι δραστηριότητες της αυξήθηκαν και διαφοροποιήθηκαν. Αυτό όμως που παρέμεινε σταθερό και χαρακτηρίζει την εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια είναι η προτεραιότητα που δίνει στους ανθρώπους της.

Αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που έχει διαπιστευτεί από το Ε.ΣΥ.Δ. (Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης) για επιθεωρήσεις Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001:2015), Διαχείρισης Περιβάλλοντος (ISO 14001:2015 και ΕΜΑS), Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000:2005), Υγιεινής και Ασφάλειας (ΟΗSAS 18001, ΕΛΟΤ 1801 κ.α.).

Επιπλέον, η ΕUROCERT είναι ο πρώτος φορέας Πιστοποίησης παγκοσμίως, ο οποίος έλαβε έγκριση από τον οργανισμό GLOBALG.A.P. και ο πρώτος πανελλαδικά, ο οποίος έλαβε διαπίστευση από το SAAS για το πρότυπο SA 8000 (Social Accountability). Παράλληλα, η ΕUROCERT μετά την διαπίστευσή της από το UKAS και την έγκρισή της από τη Γαλλική και Γερμανική Ένωση λιανεμπόρων (ΗDE. FCD.) για τη διενέργεια επιθεωρήσεων, έχει τη δυνατότητα έκδοσης διαπιστευμένων πιστοποιητικών IFS.

Σημαντικό είναι το πρωτοπόρο έργο της EUROCERT στην πιστοποίηση με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως η παγκόσμια καινοτομία θεσμοθέτησης του Σήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Σήμα ETHOS) σε συνεργασία με τη CSR Hellas, η πιστοποίηση της ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων και υπηρεσιών (Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ), η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας (Σήμα Ελληνικό Πρωινό και Καλάθι Πρωινού) και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της αξιολόγησης τουριστικών καταλυμάτων με τα αναγνωρισμένα σήματα των Αστεριών και Κλειδιών.

Στον τομέα του περιβάλλοντος, η ΕUROCERT πρωτοστάτησε για ακόμη μία φορά, καθώς αποτέλεσε τον πρώτο Φορέα Πιστοποίησης στην Ελλάδα, ο οποίος έλαβε διαπίστευση από το UKAS για το πρότυπο ETS (Επαλήθευση Εκπομπών Αερίων Θερμοκηπίου). Επίσης, είναι αναγνωρισμένος φορέας από το διεθνές σύστημα ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) για την πιστοποίηση βιοκαυσίμων. Αποτελεί δε τον μοναδικό Φορέα Πιστοποίησης στην χώρα μας, ο οποίος έχει διαπιστευθεί από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Aluminium Stewardship Initiative (ASI), για τα Πρότυπα ASI Performance Standard και ASI Chain of Custody Standard, τα οποία αναφέρονται στον κλάδο του Αλουμινίου.

Προσφάτως η EUROCERT, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας, σχεδίασε και λειτουργεί το Σχήμα Πιστοποίησης ‘’Zero Waste to Landfill’’, μια πρωτότυπη πρωτοβουλία σε παγκόσμια κλίμακα, η οποία τίθεται στην διάθεση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, είναι διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ) για Σχήματα Πιστοποίησης Προσώπων(ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17024). Επιπρόσθετα, είναι κοινοποιημένος οργανισμός με αριθμό αναγνώρισης 1128 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις οδηγίες ανελκυστήρων, του εξοπλισμού υπό πίεση, των μηχανών, των απλών δοχείων πίεσης που αφορούν τη σήμανση CE και ο μοναδικός διαπιστευμένος, από το Ε.ΣΥ.Δ., φορέας διοργάνωσης διεργαστηριακών συγκριτικών δοκιμών ικανότητας σε δομικά προϊόντα στην Ελλάδα.

Η EUROCERT παρούσα στις εξελίξεις έχει σχεδιάσει το σχήμα Πιστοποίησης ‘’PROTOCOL AGAINST COVID19 – IN PLACE’’. Το εν λόγω σχήμα Πιστοποίησης βασίζεται στο σύνολο των απαιτήσεων τις οποίες πρέπει να εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίζεται η λειτουργία τους σε συνθήκες ελαχιστοποίησης των κινδύνων από την πανδημία του COVID-19.

Σήμερα η ΕUROCERT, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς, προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 40 χώρες σε όλον τον κόσμο, ενώ οι δραστηριότητές της εκτείνονται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, διαθέτοντας συνολικά 430 τομείς διαπίστευσης.

Με παρουσία σε 40 χώρες, ένα δίκτυο 500 και πλέον Ελλήνων και ξένων επιθεωρητών και σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις συνεχώς, η Ελληνική EUROCERT συνεχίζει για τρίτη δεκαετία να παρέχει υπηρεσίες υψηλής αξίας στους πελάτες της. Πάντα με κύρος, αξιοπιστία, διαφάνεια και ποιότητα.

Σεμινάρια

19/10/2020 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
05/10/2020 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
28/09/2020 ΑΘΗΝΑ
18/03/2020 ΑΘΗΝΑ

E-Learning

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.