Βρείτε Σεμινάρια

ICPS - Institute of Counselling & Psychological Studies

Φιλικών 56Α, Περιστέρι, 12131, ΑΘΗΝΑ

Περιγραφή

Το ICPS ιδρύθηκε το 1989 στην Αθήνα από τη Σύμβουλο-Ψυχοθεραπεύτρια κα. Πόλλυ Ιωσηφίδη, τον Δρ. Ιούλιο Ιωσηφίδη, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Κλινικό Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή Δρ. Charles Devonshire, συνεργάτη του ιδρυτή της Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Carl Rogers.
Ανταποκρινόμενο στις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες της εποχής, το ίδρυμα σχεδίασε και προσέφερε μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική καθώς και εξειδικευμένα προγράμματα στην ψυχοθεραπεία, επικοινωνία και προσωπική ανάπτυξη. Η στρατηγική συνεργασία με το University of Strathclyde της Σκωτία οδήγησε στη δημιουργία του «ισχυρότερου βιωματικού Μεταπτυχιακού Διπλώματος Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής στην Ανατολική Ευρώπη», γεγονός που πιστοποιείται τόσο από την εμπιστοσύνη των εκατοντάδων φοιτητών και αποφοίτων του προγράμματος, όσο και από τις επίσημες αξιολογήσεις του.
Το ίδρυμα σήμερα έχει αναπτυχθεί τόσο εσωτερικά όσο και σε συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού και επαγγελματικούς φορείς. Είναι μέλος του British Association of Counselling & Psychotherapy (BACP), του European Association of Counselling (EAC), του European Association for Psychotherapy (EAP), του European Network of Person Centred Associations for Counselling and Psychotherapy (NEPCACP), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).
Αποτελεί το εξειδικευμένο Κολλέγιο στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες και λειτουργεί με Άδεια του Υπουργείου Παιδείας ως Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης

Τμήματα
Τμήμα Ψυχολογίας το οποίο προσφέρει προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία, καθώς και το μοναδικό Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.
Τμήμα Συμβουλευτικής το οποίο προσφέρει προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης, επικοινωνίας, το Μεταπτυχιακό στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ψυχοθεραπεία.
Τμήμα Συνεχιζόμενης Κατάρτισης το οποίο προσφέρει ειδικά σεμινάρια με σκοπό την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας αλλά και σεμινάρια γενικού ενδιαφέροντος.
Τμήμα Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης το οποίο προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε επιχειρήσεις.
Ερευνητικό Κέντρο «Ιούλιος Ιωσηφίδης» το οποίο δραστηριοποιείται στην ποιοτική και ποσοτική μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς.
Το ίδρυμα διαθέτει άρτια εξοπλισμένη δανειστική βιβλιοθήκη (μια από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ιδιωτικές βιβλιοθήκες στη χώρα) και σύγχρονο σύστημα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως (distance learning). Συγχρόνως λειτουργεί Members’ Club που διασφαλίζει τη διαρκή ενημέρωση φοιτητών, αποφοίτων και μελών, αλλά και τη μεταξύ τους επαφή (forum).

Επικοινωνήστε με τον φορέα
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.