Βρείτε Σεμινάρια

Brain Matters Institute

Τσιμισκή 10, 54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιγραφή

Η Brain Matters Institute Ιδρύθηκε το 2010 και είναι αφιερωμένη στην παροχή των καλύτερων υπηρεσιών που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες αποδείξεις στον τομέα της ψυχολογίας και ψυχικής υγείας μέσω: 1) της αποκλειστικής εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης των επαγγελματιών ψυχικής υγείας 2) την εφαρμογή της επιστήμης της ψυχολογίας και της θεραπείας με σκοπό την προαγωγή της ψυχικής υγείας μέσω της εξ’αποστάσεως και κλασσικής μάθησης 3) της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης, καθοδήγησης, και ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης σε μη επαγγελματίες ψυχικής υγείας, βάσει των προγραμμάτων ψυχολογικής διαχείρισης.

Η Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη, είναι Διδάκτωρ Ψυχολογικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, King’s College London, UK. Η ίδια έχει ολοκληρώσει τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γνωστική Ψυχολογία στο University of Essex, UK.  Είναι Αναγνωρισμένη Ψυχολόγος της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων (επαγγελματικό μέλος), Επισκέπτρια Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας & Νευροεπιστήμης, King’s College London, του Ηνωμένου Βασιλείου, και διετέλεσε Λέκτορας Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας & Ψυχικής Υγείας του University of  Liverpool, του University of Roehampton και του University of Essex του Ηνωμένου  Βασιλείου, και  δίδαξε στο King’s College London, UK τόσο στο Τμήμα Ψυχολογίας όσο και στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας. Η Δρ. Πενταράκη έχει εποπτεύσει δεκάδες Μεταπτυχιακές εργασίες στην ψυχολογία και έχει εξαιρετική εμπειρία στις ερευνητικές μεθόδους και την εποπτεία ερευνών.   Από τον Νοέμβριο του 2019 εποπτεύει μεταπτυχιακές και διδακτορικές έρευνες καθώς και εποπτεύει νέους ψυχοθεραπευτές στο New School of Psychotherapy and Counselling-Middlessex University, UK και διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας.Επίσης διδάσκει Γνωστική Ψυχολογία στο Τμήμα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Cambridge, UK.. Από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2022 εργάστηκε ως εκλεγμένη Λέκτορας στο Τμήμα Ψυχολογίας του British University in Cairo στο Κάιρο της Αιγύπτου. 
Η ίδια είναι εκπαιδευμένη στη κλινική ψυχολογία, στην κλινική νευροψυχολογία και την ψυχοθεραπεία για ενήλικες και παιδιά και στην δικαστική ψυχολογία.

Έχει αποκτήσει σημαντική κλινική εμπειρία τόσο σε επίπεδο διαγνωστικής εκτίμησης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης και αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών και νευρολογικών διαταραχών στο Ηνωμένο Βασίλειο (Maudsley Hospital, Bethlem Royal Hospital, Fulbourn Hospital, Cambridge, Ηνωμένο Βασίλειο) και στην Ελλάδα (Επιστημονική Συνεργάτης του Ψυχιατρικού Τμήματος του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Αιγινήτειο, Κλινική Άγιος Λουκάς, Θεσσαλονίκη). 

Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά στην Ελλάδα και παρέχει τις υπηρεσίες της ως Κλινική Ψυχολόγος & Νευροψυχολόγος παιδιών και ενηλίκων-ψυχοθεραπεύτρια.  Η θεωρητική και κλινική της πρακτική βασίζεται πάνω στη γνωσιακή-συμπεριφορική και βραχεία ψυχοδυναμική προσέγγιση, εκλεκτικές προσεγγίσεις, τη προσέγγιση σώμα/νους και το Mindfulness. Έχει εκπαιδευτεί σε ψυχοθεραπευτικές μεθόδους καθώς και σε ειδικά προγράμματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης και ψύχωσης.

Η ίδια είναι Εγγεγραμμένη Δικαστική Πραγματογνώμων σε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά δικαστήρια. Η εργασία της ως Δικαστική Πραγματογνώμων/Τεχνική Σύμβουλος αφορά δεκάδες ποινικές και αστικές υποθέσεις που αφορούν την εισαγγελία ή την πολιτική αγωγή σε θέματα παιδικής κακοποίησης, επιμέλειας, περιπτώσεις ακαταλόγιστου, ρίσκου επικινδυνότητας για βίαιη συμπεριφορά, ιατρικού δικαίου όπως αυτή εφαρμόζεται μέσα από την νευροψυχολογική επιστήμη. Από το 2017 αποτελεί Εγγεγραμμένη Πραγματογνώμων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. Από το 2021 είναι Εισηγήτρια στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Έχει προκληθεί να παρουσιάσει την ερευνητική της εργασία σε διεθνή συνέδρια και της έχει απονεμηθεί βραβείο από το επιστημονικό περιοδικό Brain καθώς και βραβείο Νέου Επιστήμονα επίσης για την επιστημονική της έρευνα. Η έρευνά της δημοσιεύεται σε Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά. Είναι ανώνυμη εξετάστρια για Διεθνή Επιστημονικά Περιοδικά όπως The British Journal of Psychiatry, Psychological Medicine, Schizophrenia Research. Μεταφράζει επιστημονικά βιβλία στα Ελληνικά (Η Γνωσιακή Θεραπεία της Σχιζοφρένειας, Πατάκης, Ψυχόδραμα: Θεωρία και Πρακτική, University Studio Press), γράφει βιβλία (Σπάζοντας τα Δεσμά της Γυναικείας Κατάθλιψης, Εκδόσεις Brain Matters Institute – τόμοι του οποίου πουλήθηκαν για την εκπλήρωση φιλανθρωπικού σκοπού) και άρθρα σε Εφημερίδες,  CD και εξειδικευμένα Προγράμματα για την Αντιμετώπιση του Άγχους και των Αρνητικών Συναισθημάτων.  Ή ίδια έχει γράψει 3 βιβλία για την Ψυχική Υγεία και ετοιμάζει ένα βιβλίο για την Δικαστική Ψυχολογία. Έχει ιδρύσει την Brain Matters (Ινστιτούτο Ψυχολογικής Επιστήμης αφιερωμένο στην πρακτική, μάθηση και προώθηση της ψυχολογικής επιστήμης).  To 2011 εκλέχθηκε Associate Fellow της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, ένας τιμητικός τίτλος που δίνεται για τη συνεισφορά ενός επιστήμονα στην ψυχολογία, ενώ το 2019 βραβεύθηκε, στην τελική κατάταξη, από την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Mrs. Kate Smith, και από το Βρετανικό Συμβούλιο για την επαγγελματική της αριστεία ως απόφοιτος Βρετανικών Πανεπιστημίων.

Επικοινωνήστε με τον φορέα
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.