Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Αυτογνωσία: Συνειδητό & Ασυνείδητο

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
StartLearn
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
07/05/2024
15 ώρες
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
03/06/2024
15 ώρες
Εξ Αποστάσεως
E-Learning
08/07/2024
15 ώρες

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο Αυτογνωσία: Συνειδητό & Ασυνείδητο απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων που ενδιαφέρονται για την προσωπική ανάπτυξη και την κατανόηση του εαυτού τους. Είναι κατάλληλο για:

  • Ατομική Ανάπτυξη: Άτομα που επιθυμούν να βελτιώσουν την αυτογνωσία τους και να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους.
  • Ψυχολόγους και Θεραπευτές: Επαγγελματίες στον τομέα της ψυχολογίας και της ψυχοθεραπείας που θέλουν να εμβαθύνουν στην έννοια του ασυνείδητου και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά και τις σκέψεις των ανθρώπων.
  • Εκπαιδευτικούς: Παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ψυχολογικό κόσμο των μαθητών τους και να βελτιώσουν τις σχέσεις στην τάξη.
  • Όλους όσους ενδιαφέρονται για την Ψυχολογία και την Αυτοβελτίωση: Άτομα που γενικά ενδιαφέρονται για τη ψυχολογία, τη συνειδητή ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου νου.

Σκοπός

Το σεμινάριο Αυτογνωσία: Συνειδητό & Ασυνείδητο στοχεύει μέσα από την ολοκλήρωσή του στην:

  • Κατανόηση του Συνειδητού και του Ασυνείδητου: Ο βασικός στόχος είναι να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τη διάκριση μεταξύ συνειδητού και ασυνείδητου και πώς αυτά επηρεάζουν τη σκέψη, τη συμπεριφορά, και την αντίληψη του εαυτού τους.
  • Ενίσχυση της Αυτογνωσίας: Βοήθεια των συμμετεχόντων να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις και τις πράξεις τους.
  • Καλλιέργεια Αυτοσυνείδησης: Προώθηση της αυτοσυνείδησης, δίνοντας έμφαση στην κατανόηση των προσωπικών αξιών, πεποιθήσεων και στόχων.
  • Εφαρμογή Τεχνικών Αυτογνωσίας: Παροχή εργαλείων και τεχνικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά για την ενίσχυση της αυτογνωσίας.
  • Κατανόηση της Ιστορίας της Ψυχολογίας: Εξερεύνηση του πώς η ιστορία της ψυχολογίας και οι προσεγγίσεις των μεγάλων σκέψης όπως ο Freud και ο Jung σχετίζονται με το θέμα της αυτογνωσίας.
  • Καλλιέργεια Προσωπικής Ανάπτυξης: Ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να εξερευνήσουν τις ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο Αυτογνωσία: Συνειδητό & Ασυνείδητο θα ρίξουμε φως στο συχνό εμπόδιο που συναντάμε στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, και μένει κρυφό. Πολλοί το ορίζουν ως ασυνείδητο, δηλαδή ως κάτι που μας επηρεάζει, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Αρχικά θα ανακαλύψουμε τι είναι το συνειδητό και πώς ορίζεται στην ψυχολογία. Έπειτα, θα εστιάσουμε στο πώς μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και την ταυτότητά μας.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα συζητήσουμε και για άτομα που ανατρέψαν το γνωσιακό σύστημα της εποχής τους όπως ο Φρόιντ και ο Γιούνγκ.
Προχωρώντας στον χρόνο, θα εξερευνήσουμε σύγχρονες οπτικές για το ασυνείδητο, από την πειραματική ψυχολογία. Τέλος, θα εστιάσουμε στα όνειρα και τι έχει ειπωθεί για αυτά ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα.

Θεματικές Ενότητες
1. Το Συνειδητό
2. Συναισθήματα
3. Αυτογνωσία
4. Προσωπικότητα και Αυτογνωσία
5. Διαπροσωπικές Σχέσεις
6. Σίγκμουντ Φρόιντ
7. Θεωρία για την ψυχή
8. Αμυντικοί Μηχανισμοί
9. Καρλ Γιούνγκ
10. Συλλογικό Ασυνείδητο
11. Τύποι Προσωπικότητας
12. Σύγχρονες Οπτικές για το Ασυνείδητο
13. Το Ασυνείδητο στην Γνωστική Ψυχολογία
14. Μνήμη
15. Όνειρα
16. Εξελικτική Ψυχολογία
17. Βιολογική Ψυχολογία

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια & Εκπαιδευτικές υπηρεσίες

  • Διάρκεια 15 ώρες
  • Επαγγελματική εκπαίδευση
  • Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-Learning)

Πιστοποίηση
Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το StartLearn, Κέντρο Διά Βίου Μάθησης, με την αδειοδότηση της Γενική Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, του Υπουργείου Παιδείας.
*H Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών εκδίδεται στα Ελληνικά & στα Αγγλικά διότι έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ.
Πιστοποίηση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση
Αυτογνωσία: Συνειδητό & Ασυνείδητο – Self-Awareness: Conscious & Unconscious

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.