Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Φωτογραφία Δρόμου

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Γιαννακόπουλος Γιάννης, Photographer

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1968. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Αθήνα και Φωτογραφία (MA) στο Middlesex University of London. Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και από το 2009 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έχοντας την ευθύνη της επικοινωνίας των ΓτΚ. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ). Από το 1993 διδάσκει φωτογραφία και το 2008 ιδρύει την Φωτογραφικής ομάδας METAPOLIS.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Γοητευμένος από τη φωτογραφία δρόμου (street photography), δουλεύει ως ελεύθερος ρεπόρτερ για περιοδικά και εφημερίδες. Αναζητώντας τη φωτογραφική αλήθεια, ταξιδεύει από το 1999 σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Αλγερία, Νέα Ορλεάνη, Ινδία, Λωρίδα της Γάζας, Γροιλανδία, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Αμαζόνιο… Ως Φωτογράφος και μέλος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, έχει λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την υφήλιο και την Ελλάδα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ερασιτέχνες και νέους επαγγελματίες φωτογράφους
  • Social Media creators και στελέχη digital agencies
  • Όλους όσους έχουν πάθος για τη φωτογραφία και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη Φωτογραφία Δρόμου.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το ξεκίνημα στη φωτογραφία δρόμου είναι πάντα μια συγκλονιστική εμπειρία! Πολλά συμβαίνουν γύρω μας ταυτόχρονα. Δεν ξέρεις πραγματικά τι πρέπει να απαθανατίσεις και τι όχι. Ως αρχάριοι, στο σεμινάριο θα μάθετε να χρησιμοποιείτε την επιλεκτική όραση για να ξεπεράσετε αυτό το άγχος. Ψάχνοντας μόνο για συγκεκριμένα πράγματα και αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα στην άκρη, ο δρόμος γίνεται πολύ λιγότερο φοβιστικός και σας επιτρέπει να απαθανατίσετε στιγμές και συναισθήματα που διαφορετικά μπορεί να χάσετε. Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτό. Θα μάθετε την αναγκαία τεχνική, θα ανακαλύψετε την τέχνη της αισθητικής, θα ταξιδέψετε και θα αγαπήσετε τον “Άνθρωπο” ως θέμα. Θα κατανοήσετε τι κάνει μια φωτογραφία δρόμου ενδιαφέρουσα και στο τέλος, θα αναπτύξετε το προσωπικό σας στυλ.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στρέψτε τη ματιά σας στον κόσμο γύρω σας και μάθετε να αποτυπώνετε την καθημερινή ζωή στον δημόσιο χώρο

Η φωτογραφία δρόμου είναι ένα είδος φωτογραφίας που καταγράφει την καθημερινή ζωή στον δημόσιο χώρο. Η ίδια η δημοσιότητα του χώρου επιτρέπει στον φωτογράφο να τραβήξει αυθεντικές φωτογραφίες αγνώστων, συχνά εν αγνοία τους. Μια φωτογραφία δρόμου είναι μια πραγματική στιγμή. Είναι ένας τρόπος σύνδεσης με τον κόσμο και επαναφοράς των στιγμών που ξεχωρίζουν και οι σπουδαίες φωτογραφίες δρόμου συχνά έχουν κάτι που συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια. Υπάρχουν υπαινιγμοί, συναισθήματα, ιδέες, ιστορίες ή ερωτήματα, απεικονίζουν την πραγματικότητα του φωτογράφου. Οι φωτογράφοι δρόμου φιλτράρουν τον κόσμο για να μοιραστούν αυτό που τους ενδιαφέρει και αυτό που νιώθουν, είναι παρατηρητές από τη φύση τους.

ΣΗΜ: ένα smartphone είναι αρκετό για την παρακολούθηση του σεμιναρίου. Δεν απαιτείται ειδικός φωτογραφικός εξοπλισμός.

Θεματολογία

  • Ιστορική διαδρομή στην φωτογραφία δρόμου
  • Τεχνικές και αισθητικές προσεγγίσεις
  • Το χρώμα στην φωτογραφία δρόμου
  • Το Ασπρόμαυρο στην Φωτογραφία
  • Τεχνικές σύνθεσης και φωτογράφισης στο δρόμο
  • Τελική εργασία / Portfolio [σε εξωτερικό χώρο συνάντησης]

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 6 εβδομάδες, 19 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: Πέμπτη
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή