Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Φωτογραφία για αρχάριους

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Design/Photo/Video/ Audio

Εισηγητής

Γιαννακόπουλος Γιάννης, Photographer

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1968. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες στην Αθήνα και Φωτογραφία (MA) στο Middlesex University of London. Είναι μέλος των Γιατρών του Κόσμου και από το 2009 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έχοντας την ευθύνη της επικοινωνίας των ΓτΚ. Επίσης, είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Φωτορεπόρτερ (ΕΦΕ). Από το 1993 διδάσκει φωτογραφία και το 2008 ιδρύει την Φωτογραφικής ομάδας METAPOLIS.

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Γοητευμένος από τη φωτογραφία δρόμου (street photography), δουλεύει ως ελεύθερος ρεπόρτερ για περιοδικά και εφημερίδες. Αναζητώντας τη φωτογραφική αλήθεια, ταξιδεύει από το 1999 σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Τουρκία, Αλγερία, Νέα Ορλεάνη, Ινδία, Λωρίδα της Γάζας, Γροιλανδία, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Αμαζόνιο… Ως Φωτογράφος και μέλος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, έχει λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε όλη την υφήλιο και την Ελλάδα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ερασιτέχνες και νέους επαγγελματίες φωτογράφους
  • Όλους όσους έχουν πάθος για τη φωτογραφία και ενδιαφέρονται να εμβαθύνουν στο αντικείμενο και να αναπτύξουν το προσωπικό τους φωτογραφικό στυλ.

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο σεμινάριο θα εστιάσουμε στη βέλτιστη χρήση και αξιοποίηση των λειτουργιών της φωτογραφικής σας μηχανής και των βασικών αρχών της σύνθεσης της φωτογραφίας, για να διασφαλίσουμε ότι καμία σημαντική σας στιγμή δεν θα χαθεί. Θα μάθετε να επιλέγετε την τέλεια έκθεση για κάθε σκηνή, τα DO’s και DON’Ts της ισορροπίας λευκού και χρώματος για το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ενώ με την ανάθεση συγκεκριμένου φωτογραφικού project στο τέλος του σεμιναρίου, θα έχετε την ευκαιρία να εφαρμόσετε στην πράξη τα όσα μάθατε. Έτσι, θα αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση να εξερευνήσετε νέες προοπτικές στη φωτογραφία και να υιοθετήσετε εναλλακτικούς τρόπους θέασης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Για φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα, χωρίς τίποτα περισσότερο από τον πιο βασικό εξοπλισμό

Ένα εισαγωγικό σεμινάριο για την τέχνη της Φωτογραφίας [Mobile, Dslr, Mirrorless, Film], ανοιχτό σε όλους!

Αν συχνά απογοητεύεστε από την ποιότητα των φωτογραφιών που τραβάτε χρησιμοποιώντας το iPhone ή τη φωτογραφική σας μηχανή, ή αν πάντα θέλατε να μάθετε πώς να χειρίζεστε μια φωτογραφική μηχανή DSLR για να τραβάτε εκπληκτικές φωτογραφίες της οικογένειας, των φίλων, των διακοπών σας κλπ, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για εσάς. Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο μπορεί να είναι να έχετε την τέλεια φωτογραφία, όταν το μαθαίνετε με τον σωστό τρόπο.

ΣΗΜ: Δεν χρειάζεται να διαθέτετε ακριβό εξοπλισμό φωτογραφίας DSLR, αρκεί μία συνηθισμένη camera. Το "μυστικό" της εξαιρετικής φωτογραφίας είναι ο τρόπος με τον οποίο τη χρησιμοποιείτε.

Θεματολογία

  • Η εξέλιξη της φωτογραφίας στο διεθνή και ελλαδικό χώρο / Η εξέλιξη και Ιστορική διαδρομή της φωτογραφικής μηχανής
  • Βασικές αρχές της φωτογραφικής Τεχνικής
  • Κλείστρο, Διάφραγμα, ISO/ASA
  • Φωτογραφικός Φακός
  • Οι βασικές αρχές της φωτομετρίας
  • Τελική παρουσίαση φωτογραφικής εργασίας

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 6 εβδομάδες, 19 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: Τετάρτη
Ώρα: 18:00 - 21:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή