Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση - ΗΔΙΚΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Δρ. Βενιέρης Πάνος
Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

Ο Ιατρός Δρ Πάνος Τιμολέοντος Βενιέρης (MD, MSc, PhD, FEBU), γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Πειραιά και κατοικεί στο Χαϊδάρι. Αριστούχος του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά και της Ιατρικής Σχολής, είναι Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., Επιμελητής της Ουρολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», Πανεπιστημιακός Υπότροφος της 3ης Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών».

Από φοιτητής της Ιατρικής Σχολής, συμμετέχει τα τελευταία 25 χρόνια στην εκπαίδευση και διδασκαλία σπουδαστών δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ, των φοιτητών Ιατρικής του ΕΚΠΑ και των ειδικευομένων Ιατρών στο Γ. Ν. Νίκαιας. Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του πανεπιστημιακού εργαστηρίου της Επιστημολογίας, Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., εθελοντής Ουρολόγος του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Περιστερίου και μέλος της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής Ουρολογικής Εταιρίας. Εξειδικεύθηκε με σειρά μεταπτυχιακών και μετεκπαιδεύσεων στις Η.Π.Α.(John Hopkins Hospital – Northridge University Hospital), Γερμανία (Heidelberg), Γαλλία (Montpellier) και Μ. Βρετανία (Cambridge), εκπόνησε δυο Διδακτορικές Διατριβές, συντονίζει ευρωπαϊκές πανεπιστημιακές μελέτες φάσης 3 και 4 μέσα από μεταδιδακτορικές έρευνες και κατά τη
διάρκεια των 4 ετών παραμονής του στις Η.Π.Α., σπούδασε και αποφοίτησε αριστούχος, πέρα της Ιατρικής, στο τμήμα Πολιτικής Ιστορίας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ρουμανικά, είναι απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (πιάνο), είναι συγγραφέας 4 βιβλίων πολιτικού και ιστορικού περιεχομένου, έχει συμμετάσχει με 3 κεφάλαια στη μετάφραση στα ελληνικά του διασημότερου αμερικανικού βιβλίου Ουρολογίας (Campbell), αρθρογραφεί συχνά για επιστημονικά θέματα και είναι Επιστημονικός Σύμβουλος της διαρκούς Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Βιοηθικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διδάσκει στις σχολές Υγείας του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ Πειραιά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Βοηθούς Φαρμακείου
  • Τεχνικούς Φαρμάκων
  • Βοηθούς Ιατρικών Εργαστηρίων
  • Βοηθούς Νοσηλευτικής και Μαιευτικής
  • Όσους θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους ώστε να εργαστούν ως γραμματείς Ιατρών, Ιατρικών κέντρων, Ιδιωτικών Κλινικών, κτλ.
  • Γραμματείς Ιατρών, Ιατρικών κέντρων, Ιδιωτικών Κλινικών, κτλ. που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου γίνεται μία εισαγωγή στις βασικές αρχές της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα της εθνικής μας πλατφόρμας ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για όλες τις απαραίτητες πλέον διαδικασίες που έχουν πλήρη εφαρμογή στον κλάδο της Υγείας στη χώρα μας. Επομένως, οι επαγγελματίες του κλάδου που διαθέτουν εξειδίκευση και πλήρη γνώση των σύγχρονων αυτών εφαρμογών, είναι αυτόματα πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Αναβάθμισε τις γνώσεις σου στη δημιουργία ηλεκτρονικών συνταγών & παραπεμπτικών

Στο σεμινάριο θα εκπαιδευθείτε στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση (e-prescription) της επίσημης πλατφόρμας του υπουργείου υγείας, ΗΔΙΚΑ. Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις που θα σας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς για συγκεκριμένες θέσεις στον κλάδο της Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (π.χ. γραμματείας ιατρών) ή, αν είστε ήδη στο επάγγελμα, να συμβάλλετε ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των ασθενών, μέσω της παροχής σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και πληροφοριών εθνικής εμβέλειας.

Θεματολογία

  • Εισαγωγή στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
  • Αξία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
  • Άυλη συνταγογράφηση
  • Συμπλήρωση στοιχείων ασφαλιζομένων
  • Συνταγογράφηση και καταχώρηση φαρμάκων
  • Συνταγογράφηση και καταχώρηση εξετάσεων
  • Καταχώρηση παραπεμπτικών
  • Συνταγογράφηση ευπαθών ομάδων
  • Εκτύπωση και εγκυρότατη των συνταγογραφημένων παραπεμπτικών
  • Κατηγορίες ανά ιατρική ειδικότητα εξετάσεων
  • Κατηγορίες φαρμάκων

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 10 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: Σάββατο
Ώρα: 10:00 - 15:00 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή