Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Διαχείριση Δυσγραφίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Μπότση Γιαννούλα, Εργοθεραπεύτρια, Παιδαγωγός

Διαθέτει πτυχίο από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου (Σχολή Κοινωνικών Επιστημών) και από το Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας). Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
Έχει εργαστεί ως Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης, ως Φιλόλογος στην Παιδαγωγική Ακαδημία Αργυροκάστρου και ως Εργοθεραπεύτρια στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Δραπετσώνας και το Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π. (Κέντρο Αποκατάστασης και Στήριξης Παιδιού). Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη διδασκαλία της Νεοελληνικής γλώσσας και κουλτούρας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην Ψύχωση: Ασθενείς και Οικογένεια, την Εργοθεραπευτική Αξιολόγηση σε Παιδιά, στις Διαταραχές του Φάσματος του Αυτισμού, τη Σχολική Ψυχολογία και την Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων.
Μιλά αγγλικά και διαθέτει πιστοποίηση ECDL Progress Certificate, καθώς και Πιστοποιητικό Επαγγελματικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων, UNICERT σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες-Ειδική Αγωγή».

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Βοηθούς Εργοθεραπείας
  • Βοηθούς Παιδαγωγών, Νηπιαγωγών
  • Φοιτητές / Σπουδαστές Ειδικής Αγωγής

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθετε να αναγνωρίζετε τα διάφορα είδη δυσγραφίας, τις αιτίες εμφάνισής της και να παρεμβαίνετε προς βελτιστοποίηση της ποιότητας γραφής του παιδιού, προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του και να κατακτήσει την μάθηση. Θα μπορείτε να αξιολογείτε τα επιμέρους συστατικά στοιχεία της γραφικής δεξιότητας του παιδιού και να εντοπίσετε τα συγκεκριμένα στοιχεία εκτέλεσης που καθυστερούν ή παρεμποδίζουν την ομαλή και λειτουργική διαδικασία γραφής, καταλήγοντας στον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος εργοθεραπευτικής παρέμβασης, σε συνεργασία με την οικογένεια.

Περιγραφή σεμιναρίου

Μάθε τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης της Δυσγραφίας με Εργοθεραπευτική προσέγγιση

Στο σεμινάριο θα λάβετε σημαντικές γνώσεις σχετικά με τον τρόπο γραφής των παιδιών από μικρή ηλικία, τη νευρολογική διαταραχή της Δυσγραφίας που χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στη γραφή και μπορεί να εμφανιστεί με διαφορετικούς τρόπους (αντιστροφές γραμμάτων, κακή χρήση των γραμμών και των περιθωρίων, κακή οργάνωση σελίδας, μειωμένος συντονισμός των κινήσεων, κακή ποιότητα γραμμάτων και στάση σώματος κλπ). Θα παρουσιαστούν οι συνέπειές της στην ανάπτυξη του παιδιού, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετώπισής της μέσω της εργοθεραπευτικής παρέμβασης.

Θεματολογία

  • Ανατομία-Φυσιολογία Άκρα Χείρας
  • Κινησιολογία
  • Θεωρητική προσέγγιση
  • Εργοθεραπευτική παρέμβαση στη Δυσγραφία
  • Λαβές Σύλληψης

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 10 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα:2 φορές την εβδομάδα
Ώρα:18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή