Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Αυτόνομα Οχήματα & Μηχανοτρονική

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Πληροφορική

Εισηγητής

Καρίνος Επαμεινώνδας, Automation & System Engineer (MEng)

Διαθέτει πτυχίο Automation Engineer Technology από το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MEng System Engineer, Smart Systems & IoT από το ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς και MBA in Business Analytics από το University of East London.

Είναι πιστοποιημένος OWASP Ethical Hacker και διαθέτει πληθώρα πιστοποιήσεων, μεταξύ άλλων Degree in Wire line Telecommunications and Electronic Engineering, Advanced Web Application Technologies, Industrial Automation with SIEMENS PLC S7 Series, NPDP (Apple & HP), Sales Certified - Printing and Personal Hardware (HP) κ.α. Διαθέτει πολυετή ακαδημαϊκή εμπειρία στον κλάδο της Πληροφορικής στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2013 εργάζεται ως Head of Informatics Dpt. στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έχει εργαστεί ως ΙΤ Project Manager, ERP Project Manager, R&D και Technical Sales Engineer σε μεγάλες εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Τεχνικούς Δικτύων και Η/Υ
  • Web Developers και Προγραμματιστές
  • Τεχνικούς Η/Υ, Αυτοματιστές και Τεχνικούς Μηχανοτρονικής
  • Ηλεκτρολόγους και Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο αποσκοπεί στη δημιουργία εξειδικευμένων τεχνικών που θα δραστηριοποιηθούν στον σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονων οχημάτων και μοτοσυκλετών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και τις παγκόσμιες τάσεις. Θα σας προσφέρει μία σύντομη εξήγηση για τα κινητά ρομπότ και τις πολλαπλές εναλλακτικές εφαρμογές τους για διάφορους σκοπούς, με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια στους τομείς της ασφάλειας και συντήρησης των σύγχρονων τεχνικών, της ανίχνευσης εδάφους, της χρήσης των πολυρομπότ και των δυνατοτήτων σύνδεσης και χειρισμού τους, των μηχανοτρονικών οχημάτων και των μη επανδρωμένων οχημάτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Όλες οι τεχνολογικές καινοτομίες στα αυτόνομα ρομποτικά οχήματα

Δεκάδες δισ. δολάρια επενδύονται παγκοσμίως σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αυτόνομων οχημάτων, υποσχόμενες να δημιουργήσουν πλήρη αυτόνομα αυτοκίνητα ή ρομποτικά οχήματα (robotic cars) που δεν θα χρειάζονται οδηγό και έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν όλες τις λειτουργίες οδήγησης χωρίς την επέμβαση ανθρώπινου παράγοντα, μέσω της αλληλεπίδρασης τόσο μεταξύ τους, όσο και με το εξωτερικό περιβάλλον. Τον δρόμο για την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων για ερευνητικούς σκοπούς στη χώρα μας άνοιξε πρόσφατη σχετική υπουργική απόφαση, η οποία καθορίζει το νομικό πλαίσιο γύρω από τα οχήματα αυτά, γεγονός που θα οδηγήσει στη ραγδαία ανάπτυξη του τομέα. Εάν είστε τεχνικά προσανατολισμένοι και αναζητάτε ένα καινοτόμο πεδίο εξειδίκευσης, το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι για εσάς!

Θεματολογία

  • Εισαγωγή
  • Κινηματική των Ρομπότ
  • Δυναμική των Ρομπότ
  • Σχεδιασμός Τροχιάς και Προγραμματισμός
  • Έλεγχος Ρομποτικών Χειριστών
  • Ευφυής έλεγχος Ρομπότ
  • Συστήματα και Γλώσσες Προγραμματισμού των Ρομπών
  • Αυτόνομα Οχήματα
  • Κινητά Ρομπότ
  • Μηχανοτρονικά Συστήματα

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 4 εβδομάδες, 20 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Αποκτήστε αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Basic) από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ [Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης].

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή