Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο εξ αποστάσεως

Μαθησιακές Δυσκολίες

Διοργανωτής Σεμιναρίου E-Learning:
Skills Hub
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Κατσαούνη Σοφία, Λογοπεδικός - Λογοθεραπεύτρια

Διαθέτει σπουδές στο Sofia University “St.Clement Ohridsky” στη Σχολή Βασικής & Προσχολικής Εκπαίδευσης και μεταπτυχιακό τίτλο στις Κοινωνικοψυχολογικές Διαστάσεις της Δυσλεξίας του ιδίου πανεπιστημίου.
Έχει πολυετή εμπειρία σε φορείς και οργανισμούς όπως ο ΟΚΑΝΑ, τα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Νεάπολης Συκεών, το Τμήμα Οικογένειας του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (ΑμεΑ) «Άγιος Παντελεήμων», το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες “ΣΩΤΗΡ” και στο (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας ως Συνοδός Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

Παράλληλα, εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας Λογοθεραπεύτρια, ενώ έχει μεγάλη εθελοντική δράση σε πολυάριθμους φορείς και συμμετοχή σε Εθελοντικές Ομάδες υποστήριξης / παρέμβασης στην Κοινότητα. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων στις παρεμβάσεις πρόληψης και μείωσης της βλάβης σε ενεργούς χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, την Εκπαίδευση Στελεχών που δραστηριοποιούνται στην εργασία με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα Εναλλακτικά Μέτρα Φυλάκισης για παραβάτες χρήστες ουσιών, την παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού και στο πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ.

Γεωργιλά Παναγιώτα, Ψυχολόγος, Εκπαιδεύτρια

Πτυχιούχος Ψυχολόγος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εξειδίκευση στην Ψυχοκοινωνική και Παιδαγωγική Φροντίδα Εφήβων (Μεταπτυχιακές Σπουδές, Ιατρική Σχολή, ΑΠΘ).
Διαθέτει εκτενείς γνώσεις και επιστημονικό ενδιαφέρον στον τομέα της Σχολικής Ψυχολογίας και της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος, καθώς και εκπαιδευτική εμπειρία στην Ψυχολογία.Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες του κλάδου Υγείας
  • Προπονητές, ανεξαρτήτως αθλήματος ή επιπέδου αθλητή
  • Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς & Βρεφονηπιοκόμους

Σκοπός

Τι θα Μάθω
Το σεμινάριο θα σας εκπαιδεύσει στις διαδικασίες εντοπισμού και διάγνωσης των μαθησιακών δυσκολιών μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής ομάδας. Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ψυχολογικές διαστάσεις των μαθησιακών δυσκολιών, να αναπτύξετε και να μάθετε να εφαρμόζετε μεθοδολογίες διαχείρισης των διαταραχών που προκαλούνται. Τέλος, το σεμινάριο θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και την εξειδίκευσή σας για θεραπευτική παρέμβαση σε επίπεδο ομάδας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Εξοπλιστείτε για τη σωστή διαχείριση περιπτώσεων και συμβάλλετε στην ένταξή τους στο σύγχρονο περιβάλλον

Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν επηρεάζουν μόνο τη διαδικασία της μάθησης. Δυσχεραίνουν την ικανότητα επικοινωνίας, καθιστώντας την κατανόηση πιο δύσκολη. Σε κάθε διαδικασία διδασκαλίας συναντάται αυξανόμενος αριθμός μαθητών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, συνεπώς η διαχείρισή τους διαφοροποιείται σημαντικά. Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση με τις έννοιες και η κατανόηση της μεθοδολογίας διαχείρισης σχετικών περιπτώσεων. Εστιάζει στη μελέτη και ένταξη ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες στο ευρύτερο εκπαιδευτικό και κοινωνικό πλαίσιο και θα σας βοηθήσει να προσφέρετε ουσιαστικό έργο στην ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και την ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους, αναπτύσσοντας κριτικό πνεύμα και σκέψη.

Θεματολογία

  • Βασικές Αρχές Μαθησιακών Δυσκολιών
  • Χαρακτηριστικά και Συμπτώματα
  • Ψυχολογικές Διαστάσεις λόγω των διαταραχών
  • Θεραπευτική ομάδα παρέμβασης
  • Βιωματικές ασκήσεις

Πληροφορίες συμμετοχής

Τύπος Σεμιναρίου: Online σύγχρονη εκπαίδευση - Zoom

Διάρκεια: 2 εβδομάδες, 12 ώρες

Χρονοδιάγραμμα Ανά Εβδομάδα
Ημέρα: 2 φορές την εβδομάδα
Ώρα: 18:30 - 21:30 (ενδεικτικά)

Πιστοποίηση
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα λάβετε Βεβαίωση Παρακολούθησης από το Κέντρο δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο και τη διαδικασία εγγραφής, πατήστε παρακάτω για να μεταφερθείτε στη σελίδα του διοργανωτή
Σελίδα Διοργανωτή